Başkanlıkla terör nasıl bitecek?

Başbakan Yardımcısı “Başkanlık gelirse terör bitecek mi, işsizlik, gelir dağılımı, ekonomi düzelecek mi” gibi bu konuda gelen sorulardan en önemlisini dün cevapladı.

“Referandumda Evet çıktıktan sonra terör örgütlerinin soluğu çıkmayacak” dedi.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özetle; “Bu bir itiraftır. Hükümet Sözcüsü 80 milyonun önünde açıkça itiraf etmiştir. Demek isteseniz durdurursunuz ama yapmıyorsunuz” cevabını verdi.

Numan Kurtulmuş zaman zaman şaşırtıcı açıklamalar yapıyor ama bu söz gerçekten de net bir açıklama beklentisi yaratacaktır.

Yakın geçmişte 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK terörü aniden ve büyük katliamlarla başladığında da 1 Kasım seçimleri için benzer sözler söylenmiş, Ak Parti “tek parti iktidarını kazanırsa terörün biteceği” birçok kez tekrarlanmıştı.

Neye dayanarak?

PKK terörü 1 Kasım seçiminde “tek parti iktidarı” çıktıktan sonra bitmedi. Aynı hızla ve illere inerek devam ettiği gibi PKK-PYD örgütlerinin Suriye içinde ilerlemelerini durdurmak, IŞİD’den alınacak yerlerin onlara verilmesini engellemek için bir de Suriye’de savaşa girdik.

Haberin Devamı

Onların katliamlarla sonuçlanan bombalı saldırıları Türkiye içinde DAEŞ (IŞİD) terörü ile dönüşümlü olarak devam ederken Suriye’de de şehitler verdik.

O arada ABD’nin PYD-PKK’ya yardımları devam etti. IŞİD’le bağlantısının ne olduğu ise hala meçhul.

Türkiye, Suriye’de büyük ölçüde yalnız bırakıldı ve hala da askerlerimiz orada büyük tehlike altında.

Bütün bu sorunlar uygun bir dış politika ile çözülebilir, ABD’nin ne yapmaya çalıştığı açıkça masada tartışılabilirdi, olmadı.

Şu anda Türkiye’de, Hükümet üyelerinin de sıkça tekrarladığı gibi “birden fazla terör örgütü faaliyet gösteriyor” ve ülke her gün yeni bir saldırıyla sarsılıyor.

Bu durumda acaba Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hükümet adına “Referandumda Evet çıkarsa terör bitecek” sözünü neye dayanarak veriyor?

Hemen bitmeli

Numan Kurtulmuş da toplumun diğer vatandaşları gibi her gün gelen şehit cenazeleri ve ailelerinin yürek parçalayan görüntülerini izliyor.

Haberin Devamı

Acaba kendisi sıradan bir vatandaş olsaydı ve Hükümet Sözcüsü böyle bir açıklama yapsaydı ne düşünür, nasıl bir tepki verirdi?

O da “Madem ki terörü bitirme imkanınız var, neden referandumda Evet çıkmasını bekliyorsunuz?”

Bu sözler “Evet” çıkarsa “bir bölünmenin olacağı ve ancak o zaman terörün biteceği” anlamına mı geliyor diye düşünmez miydi?

Bu konuşmanın açıklaması da kısa sürede yapılmalı, sandığa gidecek olan halk “1 Kasım seçimi sonrası bitirilemeyen terörün nasıl biteceğini”, nedenlerini öğrenmelidir.

DİĞER YENİ YAZILAR