Bir ABD subayı gerçeği anlatıyor!

Türkiye’de bir yandan “siyasi sistemini değiştirecek olan ve bu nedenle tepkilere, tartışmalara neden olan yeni anayasa maddeleri” hızla Meclis’ten geçerken diğer tarafta terörle ilgili ciddi sorunlar yaşıyor.

Diyarbakır Sur’da polis aracının geçişi sırasında PKK’nın patlattığı bomba ile 5 polisimiz şehit oldu. Arkasından Suriye El Bab’da DEAŞ’ın bombalı saldırısında 5 askerimiz şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Dün Ağrı’da PKK’ya karşı karadan ve havadan operasyon başlatıldı. Oysa bu PKK’lılar diğer ülkelerden ve PYD’den yardım aldıkları ve sınırlardan rahatça geçtikleri için operasyonlarla bitirilmeleri kolay değil.

Aynı şekilde DEAŞ’lıların zaten ülkeye girmiş olanlarının Türkiye’de kurdukları hücreler yetmiyor gibi, Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam El-Alevi “Binlerce DEAŞ’lının Türkiye’ye geçtiğini, bir kısmının da geçmek üzere olduğunu” açıkladı.

En önemli sorunumuz

Uzunca bir süredir uyarıyoruz, şu anda yeni anayasadan da önemli, ilk eğilmemiz gereken sorun budur.

Parlamentodaki tüm partilerin ve “milli irade” dediğimiz toplumun bu konuda sorumluluğu vardır.

Haberin Devamı

Suriye’de “El Bab’dan DEAŞ’ı çıkaracağız” derken çok sayıda askerimizi şehit veriyoruz. Çünkü oraya da terör örgütleri ve yardımcıları devamlı takviye birlikler ve cephane gönderiyor.

Türk askeri savaşırken “Türkiye vatandaşlığı verilmiş Suriyeli erkekler” neden kendi ülkelerini savunmak için El Bab’da değiller?

Bu neden talep edilmedi? Suriye’de El Bab, Menbiç, Rakka neden bizim sorunumuz da ABD’nin veya Suriyelilerin değil?

Kenneth O’Keefe…

Kenneth O’Keefe 1991’de Irak Körfez Savaşı’nda yer almış bir Amerikan deniz komandosu. Savaş karşıtı bir aktivist.

Irak Savaşı nedeniyle ABD vatandaşlığını ret ederek İrlanda vatandaşlığına geçmiş. Sonra İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze ordusuna katılmış, İsrail tarafından şiddet görmüş.

Televizyonlarda çok önemli açıklamalar yapıyor. DEAŞ’ın üzerinde ABD’nin parmağı olduğunu, bu nedenle DEAŞ’ın İsrail’e hiç saldırmadığını, tam aksine yaralı DEAŞ’lıların İsrail’de tedavi edildiğini, Trump veya Obama politikaları arasında bu açıdan bir değişiklik olmayacağını, Ortadoğu’da bütün yaşananların “Büyük İsrail Projesi” kapsamında planlandığını…

Haberin Devamı

Irak savaşının aslında bir başarısızlık değil, tam istenen sonucu doğurup Irak’ı parçaladığını, şimdi Suriye’de amacın aynı olduğunu, mezhepçi nefret tohumları ekilerek bu savaşların çıkarıldığını anlatıyor.

Esad giderse yerine El Kaide, DEAŞ, El Nusra gibi örgütlerin geleceğini de!

ABD ordusunda savaşmış ve ABD’nin gerçek yüzünü gördükten sonra milliyet değiştirmiş bir komandonun ağzından gerçekler.

Bu uluslararası projeler ortadayken, ABD bize neden destek vermediğini açıklamazken Suriye’de ne yapıyoruz?

Bunları anlatanlara “onlar bir şey bilmiyor” demek yetmez, her şeyi bir yana bırakıp “ülkemizi PKK-PYD ve DEAŞ’tan temizlemeye” bakmalıyız. Yoksa daha büyük bir tuzağın ortasında kalacağız!

DİĞER YENİ YAZILAR