Ateş çemberi içinde!

Her gün farklı konularda, farklı şoklara uyanıyor, akıl almaz haberler duyarak yaşıyoruz.

Terör örgütü DAEŞ’in Musul’un güneyindeki kükürt üretim tesisini ateşe vermesiyle çıkan zehirli gaz Türkiye’ye ulaştı. Ortamdaki nem arttıkça bu gazın asite dönüşeceği ve gökten kezzap yağacağı söyleniyor.

Irak’ta “İran destekli Şii milisler Haşdi Şabi Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinde Sünni vatandaşları “DAEŞ’e destek vermekle suçlayarak” intikam eylemleri yapıyor.

Irak hükümeti ve ordusu ile birlikte hareket ediyorlar.

ABD’nin tercihi PYD

Musul’un Telafer İlçesinde yine Haşdi Şabi’ye bağlı gruplar “Burayı kurtarma görevi bize verildi, Telafer’i alacağız” diyerek oradaki Sünni’ler için büyük tehdit başlattı.

Ben baştan beri “Afrin, Kobani ve Menbiç PYD’nin elindeyken hiçbir operasyon sonuç vermez” diyordum, nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hatay’a komşu olan Afrin‘i de terör örgütlerinden temizleyeceğiz” diyerek operasyon sinyali verdi.

ABD, Türkiye’nin “Rakka operasyonunda PYD-PKK olursa biz katılmayız” çıkışlarına rağmen Çarşamba günü “YPG-SGD Rakka’da bizimle olacaklar” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Hepsinin açılımı “PYD-PKK” olan örgütler ABD’nin vazgeçilmez müttefiki.

Savaşma yeteneği!

Bu açıklamada “Türkiye bizim hiçbir yerde PYD ile çalışmamızı istemiyor ama savaşma yeteneğine sahip tek güç onlar” diyor.

Rakka kuşatmasında yer alacaklarını söylerken “Sonra ne olacak belirlenmedi. Türkler Rakka operasyonuna dahil olmak istediklerini söylediler, bunun üzerinde sonra çalışacağız” diyor.

Yani… PYD kesin olacak ama Türkiye için düşünecekler.

Biz “PYD olursa katılmayız” diye şart koşuyoruz, onlar “katılmanız konusunu daha düşünmedik” cevabı veriyor.

İki cephede risk

Koskoca Türkiye ve Türk ordusu mu yoksa PYD-PKK terör örgütü mü; ikincisi!

Şimdi Türkiye hem Suriye’de “ABD, koalisyon güçleri, PYD-PKK” ile karşı karşıya gelecek, hem de Irak’ta ABD’nin desteklediği Şii Irak ordusu, yine ABD ile birlikte olan Barzani peşmergesi, İran’ın desteklediği Haşdi Şabi milisleri ve dolayısıyla İran ile karşı karşıya olacak.

Haberin Devamı

Bu nedenle baştan beri “PYD’nin sınırımızdaki ilerleyişine izin vermemeliyiz, ABD ile bu sorun halledilmeli geç kalıyoruz, Musul’a müdahale şart olabilir ama yalnız kalmamalıyız” uyarılarını tekrarladık.

Şu anda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları yalnız Afrin’e değil, Menbiç dahil Fırat’ın doğusuna kadar olan bölgeye operasyon olacağını gösteriyor.

Umalım da Türkiye bitmez savaşların içinde kalmasın.

Rahmi Koç’a vardıysa…

FETÖ mağduru Emniyet Genel Müdür eski Yardımcısı Emin Aslan çok önemli açıklamalar yaptı.

Bunlar arasında FETÖ’nün “Rahmi Koç’u tutuklama” planı da var.

Eğer bunların planları Türkiye’nin en köklü ailesinden gelen, en önemli, yılların vergi rekortmeni, Türkiye’nin gururu iş adamı Rahmi Koç’u bulaştırmaya kadar vardıysa bütün Türk vatandaşları büyük tehlike atlatmış demektir.

Rahmi Koç da “bir terör örgütüyle ilişkilendirilebiliyorsa” tüm masumlar ilişkilendirilebilir.

FETÖ kumpasları baştan sona detaylarıyla ortaya çıkmalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR