Gazete Vatan Logo

Güneydoğu şehitleri için haydi Türkiye yardıma!

Milli Takım ve Habertürk’ün önceki akşam başlattığı “Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası” çığ gibi büyüyor. Kampanyada toplanan 24 saat içinde 40 milyon YTL’ye ulaştı

Milli Takım ve Habertürk’ün işbirliğiyle pazar akşamı başlayan “Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası” Türkiye’yi ayağa kaldırdı.
Bir tek kamuoyunun yakından tanıdığı isimler değil şehit ve gazilere destek olmak için, sivil toplum örgütlerinden işadamlarına , spor camiasından sanatçılara, sendikalardan medya dünyasına kadar herkes seferber oldu.. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Meclis Başkanı Köksal Toptan, Habertürk’ün canlı yayınına bağlanıp kampanyaya desteğini açıklarken, tüm televizyon kanalları canlı bağlantılarıyla kampanyaya yer veriyor.
‘Önce vatan, gerisi teferruat’
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bu dev kampanyanın nasıl başladığını şu sözlerle açıkladı: “Bu veya buna benzer olaylara ülkemizin duyarsız kalması mümkün değil, her insan bu tür durumlar karşısında üzülür. Ben bu düşünceyi futbolcularıma açtım. Onlara böyle bir düşüncemizin olduğunu ve bu konuda ne hissettiklerini sordum. Ve bir saniye bile sürmedi ” Hemen başlayalım ve sonunda kadar sürdürelim hocam “ dediler. ” Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası “ adı altında karar verdik. Sizlerle ve Genelkurmay’ımızla paylaştık. ” Listeyle beraber çeki Genelkurmay’a teslim edelim “ diye bir önerim oldu.
Televizyon programlara kasım ayına kadar katılmayacağımı söylemiştim. İş vatan olunca gerisi teferruat onun için bugün burada bulunuyorum. Bu desteğe herkes katılmalıdır.”

En çok bağış yapan ilk 11

TÜSİAD 5 milyon YTL
Türkiye Odalar Borsalar Birliği 5 milyon YTL
Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası 5 milyon YTL
Doğuş Grubu 2 milyon YTL
Tekfen Holding 1 milyon dolar
Sanko Holding 1.5 milyon YTL
Fenerbahçe Spor Kulübü 1 milyon dolar
İşadamı Selahattin Bayazıt 1 milyon dolar
Acarlar Holding Başkanı İsmet Acar 1 milyon dolar
Milli Takım Oyuncuları 1 milyon YTL
Türkiye Futbol Federasyonu 1 milyon YTL


“Çığ gibi büyüdü, milli bir olay oldu”

HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç, çığ gibi büyüyen kampanyayı anlattı.

Kampanya nasıl büyüdü?
Bu kampanyaya başlarken böyle bir coşku bekliyordum. Bu kampanya Türkiye’nin sadece kızan öfkelenen ve bağıran bir toplum olmadığını, yapıcı adım atabildiğini de gösterdi. O kadar insanların onuruna dokunmuş ki, duyurduğumuz cumartesi akşamından itibaren telefonlarımız kilitlendi. İnanılmaz vaatlerle karşılaşıyoruz. Kimisi maaşımı, evimi vereyim diyor. Sokakta da büyük heyecan var. Herkes ‘onlar kimsesiz değil’ demek istiyor. Geometrik biçimde 1, 2, 4, 8 ve 16 artış oluyor, inanılmaz büyüyor. Ben hiçbir kampanyada böyle bir şey görmedim.

Katılımcıların dağılımı nasıl?
Her yerden arıyorlar biz de şaşırıyoruz. Yeni Zelanda’daki Türk, Kanada’daki Türk, ABD’deki Türk bizi arıyor. Bir sivil toplum örgütü, “Bağışımızı yapıyoruz ama, başka ne istiyorsanız yapalım, tüm üyelerimizle emrinizdeyiz” diyor. Kampanya nereye varır bilmiyoruz. Rakam hedefi ile değil görev için yola çıktık.

Şehit ailelerinin tepkisi nasıl?
Gözyaşları içinde telefonlar aldık, çok büyük yoğunluk var. ’Yalnız değiliz, bizi çok mutlu ettiniz’ diyorlar, beni en çok duygulandıran da bu oldu. Gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz.

İlk işgünü verilerine göre revize ettiğiniz bir durum var mı?
Kampanyanın rotasında bir değişiklik yok. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na bunu takdim etmeyi düşünüyorduk. Yine onu yapacağız, adres netleşti. Hükümet ve muhalefetten de herkes kampanyayı sempatiyle karşıladı. Diyanet İşleri Başkanı da bu kampanyaya katılma çağrısında bulundu. Gayrimüslüm vatandaşlarımız, isimlerinin açıklanmasını istemeyen Ermeni iş-adamlarımız da var.


Kampanyaya katılmak için:

* ZİRAAT BANKASI (İstanbul Şubesi)
YTL Hesabı: 343434 - 5001
Dolar Hesabı: 343434 - 5002
Euro Hesabı 343434 - 5003
* İŞ BANKASI (Beyoğlu Şubesi)
YTL Hesabı: 171 65 83
Euro Hesabı: 332 11 70
* GARANTİ BANKASI (Yenibosna Çarşı Şubesi) YTL Hesabı: 668 97 98
* YAPI KREDİ BANKASI (Merkez Şube) YTL Hesabı: 2013 2013
* FİNANSBANK (Güneşli Çarşı Şubesi) YTL Hesabı: 165 806 86
Euro Hesabı: 165 806 88
* SMS’le bağış için: Turkcell ve Avea kullanıcıları 5 YTL bağış için, DESTEK yazarak 5610’a; Vodafone kullanıcıları 5630’a mesaj gönderebilir.

Haberin Devamı