Gazete Vatan Logo

Yönetmelik bile değişmiş!

Bakın hangi ayar yapılmış?

Yönetmelik bile değişmiş!

Türkiye’nin Bern Büyülelçiliğine Basın Ataşesi olarak atanan ve CHP’nin hakkında soru önergesi verdiği Hacı Mehmet Gani’nin durumunun, yönetmeliğe de uydurulduğu ortaya çıktı.

Basın Yayın Genel Müdürlüğü 6 Ocak 2012’de, kurumda Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Hukuk Müşaviri ve Daire Başkanlığı yapanların, yabancı dil bilmeseler de, yurt dışına Basın müşaviri ya da Ataşe olarak atanabilmeleri yönünde değişiklik yaptı. Böylelikle bu ünvandakilerin Kamu Personeli Dil Sınavından en az 70 puan alma şartı kaldırıldı. Basın Yayın Hukuk Müşaviri Gani de, Mayıs 2012’de Bern’e Ataşe oldu.

Basın Yayın Genel Müdürü Murat Karakaya, bu değişikliği savunmuş ve ‘’Bir kurumda üst düzey görevlerde bulunanlar, kurumun görevlerine ve işleyişine hâkim oldukları gibi, yurtiçi ve yurtdışı görev ve faaliyetler konusunda da birikime sahiptir. İletişimin sağlanmasında dil önemli bir etken olmakla birlikte, Basın bürolarında her halukârda görevlendirilecek olan dil bilen yardımcı personel vasıtasıyla bu problemin çözülmesi mümkündür’’ demişti.

CHP milletvekili Oktay Ekşi, 12 bin dolar aylık maaş alan Gani’nin yabancı dil bilmediği için kendisine 6 bin dolara tercüman tutulduğunu, eşinin de 8 bin dolar maaşla Bern’deki Din Hizmetleri Müşavirliğine atandığını savunarak, TBMM’ye soru önergesi vermişti. Gani ise, kendi maaşını açıklamadı, ‘’Tercüman’’ değil ‘’Sekteret takipçi’’ kadrosundaki kişinin bin 500, eşinin ise bin 200 İsviçre frangı maaş aldığını belirtti. Gani, TÖMER’de 9 ay süreyle İngilizce kursuna gittiğini de vurguladı. (GAZETEPORT)

Haberin Devamı