Gazete Vatan Logo

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

13 Mart Pazar günü yapılan YGS sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. YGS sınavının ne zaman açıklanacağına ilişin bilgiler gelmeye devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YGS sınavının 25 mart'ta açıklanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Günümüzde eğitim ve öğretim oldukça önemli bir yere sahiptir. Küçük yaşlarda başlayan eğitim ve öğretim hayatını, ilerideki hayatımızda bir meslek edinip geçinebilmek için büyük ölçüde bizlere yardımcı olmaktadır. Eğitim ve öğretim alanında da yıllar içerisinde büyük değişiklikler geçirmiştir. Büyük ölçüde de gelişmiş olduğu görülmektedir. Yapılan birçok değişikliklerden büyük bir çoğunluğu yapılmakta olan sınavlar üzerinde olmuştur. Değişmeye de devam etmektedir. Sınavlarda ve eğitim öğretim alanında gelinen son nokta şu şekildedir.

İlkokul 8 yıl değil; ilk 5 yılı ilkokul olmak üzere sonraki 3 yıl ortaokul olarak değiştirilmiştir. Ortaokul dan sonra girilen SBS yani Seviye Belirleme Sınavı ise TEOG sınavı olarak değiştirilmiştir. Artık öğrenciler liseye girmek için TEOG sınavına girmektedirler. Lise belirlemesinden sonra 4 yıl devam edecek olan lise hayatı üniversite için bir alt yapıdır. Üniversiteye girebilmek için liseden mezun olmak gerekmektedir. Mezun olduktan sonra YGS sınavı yani açılımı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavına girilmektedir.

Haberin Devamı

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite sınavı iki aşamada gerçekleşmektedir. Birincisi YGS sınavı diğeri ise LYS yani açılımı ile Lisans Yerleştirme Sınavıdır. Ancak üniversite sınavının birinci aşaması olan YGS sınavından sonra bir üniversiteye girebilmek mümkündür. Bu sınavla girilecek üniversiteler 2 yıllık bölümlerden oluşmaktadır. Bu iki yıllık bölümleri genellikle meslek lisesinden mezun olanlar tercih etmektedir.

Sizler için bu yazımızda YGS sınavı hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatmış bulunmaktayız. YGS sınavı 3 ayrı alan üzerinden değerlendirilmektedir. Sayısal dediğimiz temel matematik ve fen bilimleri kısmını içeren bölüm, eşit ağırlık dediğimiz temel matematik ve Türkçe kısmından oluşan bölüm ve sözel dediğimiz Türkçe ve sosyal bilimler kısmından oluşan bölümler ayrı olarak puanlanmaktadır.

Haberin Devamı

YGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

YGS sınav başvurusu yapabilmek için ilk olarak ÖSYM resmi sitesine giriş yaparak başvurular bölümünde bulunan ÖSYS seçeneğine tıklayarak açılacak olan sayfadaki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra sınav ücretini anlaşmalı bankalara ödeyerek sınava giriş belgenizi oluşturmanız gerekecektir. Başvuru işlemini yaptığınız sayfadan başvurunuzu görüntüleme bölümünde bulunan yazdır butonuna tıklayınız. Böylelikle aldığınız çıktı sınav giriş belgenizi olacaktır. Sınava bu belge olmadan giriş yapabilmeniz mümkün değildir.

Aşağıda sizler için bu alanların puanlama sisteminden biraz bahsetmiş bulunmaktayız:

YGS 1 ve YGS 2 – Sayısal ağırlıklı olan kısımıdır. Buradan Temel Matematik ve Fen Bilimleri netlerinizi görebilirsiniz.

YGS 3 ve YGS 4 – Sözel ağırlıklı olan kısımıdır. Buradan Sosyal Bilimler ve Türkçe netlerinizi görebilirsiniz.

YGS 5 ve YGS 6 – Eşit ağırlıklı olan kısımıdır. Buradan Türkçe ve Temel Matematik netlerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sınav sonucunda bu şekilde gördüğünüz bölümler toplanarak ham YGS puanınızı oluşturur.

YGS puan hesaplama işlemlerini yapan birçok internet sitesi bulunmaktadır. İnternet üzerinden hesaplama yapacağınız YGS puanlarına okul puanınız eklenmemiş olacaktır. Sınav sonuçları sınavdan 1 hafta veya 1.5 hafta içerisinde açıklanacaktır. Açıklandığı zaman ÖSYM'NİN sonuçlar için oluşturmuş olduğu resmi sayfayı kullanarak sonuçlarınızı görebilirsiniz.

YGS 2016 HANGİ SORULAR HATALI?

YGS 2016 sonrası birçok eğitimci sınavdaki bazı testlerde hatalı ve çelişkili sorular olduğunu iddia etti. Uzmanlar Türkçe’nin 28’inci, fizik testinin 9’uncu ve 7’nci sorusunun hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğini savundu. Coğrafya testindeki 21’inci sorunun çelişkili olduğu ileri sürüldü. Matematik testinde ise 15 ve 30’uncu sorularda hata olabileceği söylendi.

Ölçme, Seçme veYerleştirme Merkez (ÖSYM) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, soru itirazlarının incelendiğini, sonuçların YGS sınav sonuçlarıyla eş zamanlı olarak internet sayfasından duyuracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK YGS HATALI SORULAR NE OLACAK?

Yetkililer adayların bu konuda ‘müsterih’ olmasını istedi. ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.”