Gazete Vatan Logo

Yeşim Taşı Özellikleri Nelerdir? Yeşim Taşının En Bilinen Faydaları...

Yeşim taşı Taş devrinden beri takılarda ve dekorasyon ürünlerinde kullanılan bir doğal taştır. Tarih süresince yeşim taşına kraliyet taşı adı da verilmiştir. 

Yeşim Taşı Özellikleri Nelerdir? Yeşim Taşının En Bilinen Faydaları...

Yeşim taşı Taş devrinden günümüzde kadar yoğun bir şekilde Çin'de bulunan madenlerden çıkarılır. Tarih boyunca da süslemelerde, dekorasyonlarda ve takılarda kullanılmıştır. Milattan önce 3000'li yıllarda yeşim taşı kraliyet taşı olarak da adlandırılmıştır.

Çin imparatorluğuna göre yeşim taşı altın ve elmas ile aynı değere sahiptir. Yeşim taşı hem sağlıklıdır hem de rüyalar için oldukça etkili taşlardan biridir. Şifalı özelliklerinden ve dengeleyici olmasından dolayı vücutta detoks etkisi yarattığı da bilinir.

Yeşim taşı hem manevi hem de fiziksel olarak yenilenme sağlayan bir taştır. Saça, lenf bezlerine ve cilde de iyi gelen yeşim taşı özellikle kan akışını düzenlemesi ve kırışıklıları gidermesi ile bilinir. Yeşim taşı aynı zamanda zihni dinginleştirir ve rüyaları da şifalandırır. Yeşim taşı kullanan kişiler rüyalarını daha iyi bir şekilde hatırlarlar.

Yeşim Taşının En Bilinen Faydaları...

Saç ve cilt için oldukça faydalı bir taştır. Özellikle de rollerler aracılığı ile yüze ve boyun bölgesine düzenli olarak masaj yapılırsa cildi gençleştirme özelliği bulunur.

Haberin Devamı

Eklemlerde ve kaslarda rahatlatıcı bir etkisi bulunur. Bu nedenle de masaj yaparken yeşim taşı kullanılabilir.

Hücre yenileme özelliği bulunan yeşim taşı vücuttaki organların ve hücrelerin yenilenmesinde de etkisi bulunur. Yeşim taşının detoks etkisine sahip olduğunu söylemek de mümkündür.

Yeşim Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristalleri ve doğal taşları kullanmadan önce ve kullanırken düzenli bir şekilde temizlemek gerekir. Bu sayede taşın enerjisi de tazelenmiş ve temizlenmiş olur. Yeşim taşını temizlemek için birçok yöntem vardır ve o yöntemler şu şekildedir:

Yeşim taşını bir tütsü yardımı ile arındırmak ve temizlemek mümkündür.

Kristali toprağa gömüp bir gece süresince orada tutarsanız arındırmış olursunuz.

Kristali güneş ışığında tutarak temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yeşim taşınızı bir tuz lambasının yanında tutarak da arındırabilirsiniz.

Yeşim Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşlar kıymetli olduklarından gerçek olmaları önemlidir. Yeşim taşının gerçek olup olmadığını anlamak için iki yöntem kullanabilirsiniz. İlk olarak doğal taşlar yapılarından dolayı oda sıcaklığında olsalar bile soğuk olurlar.

Haberin Devamı

Eğer kullandığınız taş oda sıcaklığında sıcak olursa ya sahtedir ya da boyanmıştır. Yeşim taşının gerçekliğini anlamak için diğer yöntem de ısıya maruz kalmasını sağlamaktır. Yeşim taşını ısıya maruz bırakarak rengi değişirse sahte olduğunu, değişmezse gerçek olduğunu anlarsınız.