Gazete Vatan Logo

YDGH'den dikkat çeken fotoğraflar!

YDGH'den dikkat çeken fotoğraflar!

Diyarbakır-Bingöl yolunu kapatan PKK yandaşlarına dün şafak vakti operasyon düzenlendi. Göstericiler taş ve molotofla karşılık verince jandarma, “Teröristlerin oyununa gelmeyin” diye anons yaptı...

Lice’de PKK’nın 12 gün önce hendekler kazarak kapatıp eylemi sürdürdüğü Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçleri dün sabaha karşı operasyon başlattı. Lice’nin Fis Ovası Mevkii’nde yola kazılan hendekleri kapatmaya başlayan güvenlik güçlerine, PKK yandaşları el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırırken, 5 asker yaralandı.

5 asker yaralandı

Sıkı güvenlik önlemleri altında, açılan hendeklerin iş makineleriyle kapatılmasına başlanırken, çevrede sıkı güvenlik önlemler alındı. Lice’nin Çağıl Mevkii’nde çadır kurup burada bekleyen PKK yandaşlarına askerler, uyarı anonsları yaptı. Anonslarda, “Size zarar vermeyeceğiz. Sizden sakin olmanızı istiyoruz” denildi. Ancak karşı tepelerde bulunan göstericilerden el yapımı patlayıcı ve havai fişekler atıldı. Dürbünle göstericileri izleyen askerler, aralarında silahlı kişilerin bulunduğu görünce, siper aldı. Askerler müdahale etmedikleri göstericilere, zırhla araçtan anonslar yaptı.



‘Jandarma konuşuyor’

Anonslarda, şöyle denildi: “Sevgili, değerli vatandaşlar jandarma konuşuyor. İlk günden beri şu anda eteklerinizin altında toplanmış olan teröristler bu olayı bu noktaya getirme hedefindeydiler. Amaçları bize ateş açıp sizlere zarar vermemizi sağlamaktı. Bakın devlet her zaman güçlüdür. Devlet 3-5 teröristin oyununa gelmez, sizin zarar görmenizi istemiyoruz. Sizlerin zarar görmesini istemiyoruz. Lütfen terörist unsurlardan uzaklaşın. Siz uzaklaşırsanız, biz onlara istediği cevabı misliyle vereceğiz. Lütfen uzaklaşın, 3-5 teröristin oyununa gelmeyin. Silahlı terörist olduğunu görebiliyoruz, hala kılınıza zarar gelmesin diye sabrediyoruz. Kılınıza zarar gelmesin diye ateş açmıyoruz. Oraya kadınları, çocukları, sizi boşu boşuna mı getirdiler zannediyorsunuz? Sizin ölmenizi istiyorlar. Sizi bu kadar değer veriyorlar. Ama sırf siz oradasınız diye ateş açmıyoruz. Lütfen çekilin o teröristlere gerekli cevabı verebiliriz.”

Silvan’da olaylı gece

Önceki gece Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de gerilim yaşandı. İzinsiz gösteri düzenleyerek, yolu trafiğe kapatan göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Göstericiler polise molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis de saldırganlara gaz bombası, tazyikli su sıktı. Bu sırada gaz bombası kartuşunun vücuduna isabet ettiği yerel bir gazeteci yaralandı.

PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi, Twitter hesabından dikkat çekici fotoğraflar paylaştı..

Karakolların yapımını protesto gerekçesiyle muş'ta Karlıova-Varto yolunu 2 gündür kapatan PKK'nın Gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri sosyal medyada Şırnak-Cizre ve Van'daki eylemlerinden dikkat çekici fotoğraflar yayınladı.

Haberin Devamı