Gazete Vatan Logo

Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter?

Ramazan ayında büyüklerini taklit eden, oruç tutmak için can atan çocuklar için tekne orucu vardır. Buna yarım gün oruç da denir. Sahur heyecanın ve iftar bereketini yaşamak isteyen çocuklar, büyükler gibi oruç tutmak isteyince geleneğimizde böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. Ancak tam irade sahibi olmadıkları için de onlara yarım gün oruç (tekne orucu) tavsiye edilmiştir. Peki yarım gün oruç saat kaça kadar?

Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter?

Aslında, bu orucun adı tekne değil; tenkiye olarak bilinir. Tekne orucu yaşı küçük olanların gün içinde belirli bir süre aç kalıp oruç tutmasıdır. Ramazan ayı çocukların kısa da olsa büyüklere benzer şekilde oruç tutabilmeleri için güzel bir vesiledir.

YARIM GÜN ORUÇ SAAT KAÇA KADAR?

Genellikle çocukları oruca teşvik amaçlı olan tekne orucu hastalar için de uygun bir oruçtur. Halk arasında yarım gün oruç saat 12'de bitmiştir.

Tekne orucunu tutmak için sahur ve iftar yapılır. Sahur yapacak çocukların, tıpkı büyükler gibi sahura kalkması ve niyet etmesi onları daha mutlu edecektir.

Sahurda yemek yedikten sonra niyet edip uyuyan çocuklar, sabah kalktığında oruçlu olduklarını bilecekleri için kendilerine karşı duyduğu güven de pekişir.

Tekne orucu kaç yaşına kadar tutulur?

Çocuklarda tekne orucu yaş sınırını belirleyen ergenlik dönemidir. Ancak genellikle 10-15 yaş aralığında baliğ olunur ve kişiden kişiye zaman değişebilir.