Gazete Vatan Logo

'Yargıdaki oyunu da bozacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaate yönelik operasyonlarla ilgili "Emniyet'te oyunu bozduk, yargıdaki oyunu da bozacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile 'Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma' törenleri kapsamında gerçekleşen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için dün Konya'ya gitti. Erdoğan ve Davutoğlu, ilk olarak Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferinin başlatılacağı törene katıldı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

SENARYOYU UYGULADILAR: Geçen yıl yine Konya'ya gelmiştim. Yargı,emniyet ve medya el ele verdiler, o gün bir operasyon başlattılar. Kısa sürede o gün meselenin yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Hükümeti devirmeye yönelik bir adım atılmıştı. Emniyet, yargı, medya, iş dünyası, sivil toplum örgütlerindeki karanlık güçler işbirliği yapmış, senaryo yazmış, uygulamaya başlamışlardı. Dikkat ederseniz. yönetmenlerden bir tanesi şimdi 'Senaryoyu yazdılar, verdiler, oynadık' dedi. O gün darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler.

Haberin Devamı

KASETLERİN DİYETİ: Sizden aldığımız güçle bu darbe girişimini boşa çıkardık. Hukuksuzlukların hesabı sorulmaya başlandı. Eski Türkiye'nin, o karanlık Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa şu anda kucaklaşıyorlar. Kasetlerin diyetlerini ödüyorlar. Üst aklın talimatlarına boyun eğerek birbirlerine diyet ödüyorlar.

SANA 'GEL' DİYORUZ: Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları. Şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için 'onların yerinde olmak isterdim' diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana 'gelme' demiyor, gel. Çoktandır sana 'gel' diyoruz zaten. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez. Neler yaptıklarını biliyorlar.

KAYNAKLARI KURUYACAK: Haşhaşiler hesap soracağız' dedik, 'İnlerine gireceğiz' dedik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Daha da fazlasını yapacağız, basın özgürlüğü kısıtlanıyor' iftirasıyla Türkiye'yi dünyada karalamaya çalışanların oyunlarını da bozacağız. Emniyet'te oyunu bozduk, yargıda oyunu bozup yargıyı tehdit ve şantajdan da inşallah kurtacağız. Kaynaklarını kurutmaya devam ediyoruz,

Haberin Devamı

Mesafeyi 'Rabia'yla anlattı

Erdoğan, yüksek hızlı tren sayesinde Konya- İstanbul arasındaki mesafenin 4 saat 15 dakika olacağını kısa bir süre sonra da Rabia (4 saat) olacağını belirtti. Erdoğan, seferlerin 1 hafta ücretsiz olacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Konya- İstanbul arasındaki yüksek hızlı trenin iki başkenti birleştirdiğini belirterek "Selçuklu Başkenti Konya ile cihan devleti başkenti İstanbulumuz birbiriyle irtibatlanıyor” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da Ocak sonunda saatte 300 kilometre hız yapan trenlerimizi devreye sokuyoruz" dedi.

‘Şaklabanlara bırakmayız’
"Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "İşte terör örgütleri çıkıyor değil mi? Pakistan'daki olayı gördünüz, 130'u aşkın öğrenciyi şehit ediyorlar. DEAŞ diye bir şey çıktı neler yaptığını görüyorsunuz. Sizin yaptıklarınızla İslamofobi girişimi başladı. Bu hazımsızlara rağmen Türkiye'yi daha da büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
‘Beyler geçti o günler’
AB'nin 14 Aralık operasyonuna gösterdiği tepkiyi eleştiren Erdoğan şöyle dedi: "Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti, tweeti atın, istediğiniz kadar Türkiye aleyhine açıklama yapın. Mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak Türkiye’ye akıl veremeye çalışanlar artık o eski Türkiye olmadığını anlasın. Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB’nin kapı kulu değiliz. Biz millet olma şuuru içinde alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar. Bu sözlerimizden rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz?"

Haberin Devamı