Gazete Vatan Logo

Yanlış yaptık ama yanlıştan döndük

Başsavcı'dan ‘yanlış tutuklama’ açıklaması

Yanlış yaptık ama yanlıştan döndük

Nevşehir Başsavcısı Güler, ‘yanlış tutuklama’ kararıyla ilgili açıklama yaptı: Yaralı Japon turistin teşhisi etkili oldu. Ayrıca iki şüphelinin otomobili de benziyordu

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Kapadokya’da iki Japon turistin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturmada alınan skandal tutuklama kararı konusunda açıklamada bulundu. Japon turistler 22 yaşındaki Mai Kuriharac ile aynı yaştaki Hoshie Teramatsu, geçen pazartesi Zemi Vadisi’nde gezerken bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Kuriharac ölürken arkadaşı Teramatsu da ağır yaralandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Nevşehir Başsavcılığı, 26 yaşındaki Mustafa Volkan D.’yi saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutukladı. Ancak savcılık daha sonra, 24 yaşındaki Fatih U.’nun olayın ‘asli faili’ olarak tutuklandığını açıkladı.

Yanlış yaptık ama yanlıştan döndük

Yüzleştirme nedeniyle

Tüm dünyanın dikkatini Türkiye’nin üzerine çeken saldırıyla ilgili soruşturmanın seyri bu iki karar yüzünden tartışma konusu olurken Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, dün makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başsavcı Güler, bıçaklı saldırıda yaralanan Hoshie Teramatsu’nun fotoğraftan ve yüzleştirmede Mustafa Volkan D.’yi teşhis etmesinin tutuklamada önemli rol oynadığını belirtti. Savcı bir başka etkenin de Mustafa Volkan D.’nin otomobilinin, ’asli fail’ Fatih U.’nun aracına benzemesi ve bu araçtan bıçak çıkması olduğunu kaydetti.

Evinde eşyalar bulundu

Mustafa Volkan D.’nin olayın başından beri suçlamayı kabul etmediğini belirten Başsavcı Güler, şöyle devam etti: “Mustafa Volkan D.’nin tutuklanması sonrasında aynı gece Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu failin Ürgüp’te oturan ve tutuklu şüpheli ile akrabalık ilişkisi bulunan F.U. olabileceği bilgisine ulaştık. Bunun üzerine F.U.’nun evinde yapılan aramalar neticesinde saldırıya uğrayan Japon turistlere ait eşyalar bulundu. F.U. başsavcılığımızda alınan ifadesinde Japon turistlere yaptığı eylemleri tevilli olarak kabul etti. Bunun üzerine M.V.D reysen başsavcılığımız tarafından tahliye edildi. Sonuçta yanlış yaptık, ama yanlıştan da döndük.”

Yanlış yaptık ama yanlıştan döndük

Haberin Devamı