Gazete Vatan Logo

Ya müebbet hapis ya beraat!

Yargıtay, sosyolog Pınar Selek hakkında açılan "Mavi Çarşı" davası hakkında bugün kararını verecek.

Yargıtay, 16 yıldır süren ve uluslararası kuruluşların da gündemine giren sosyolog Pınar Selek'e karşı açılan "Mavi Çarşı" davası Yargıtay 9. Daire’de görülecek temyiz duruşması ile sonuçlanacak. İlk kez savunmanın dinleneceği mahkemede, Pınar Selek’i, babası Alp Selek, kız kardeşi Seyda Selek ve 5 avukat savunacak. Yargıtay 9. Dairesi beraat kararını bozan mahkeme olması nedeniyle beraat beklenmiyor. Pınar Selek, Yargıtay’dan olumsuz bir karar çıkması durumunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

Kamuya açık duruşma için yurtdışından aralarında gazeteci, bilim insanı, sivil toplum temsilcisi ve politikacının da olduğu 40 kişilik bir heyet Ankara’ya gelirken heyette Alman, Belçikalı ve İtalyan gazetecilerin yanısıra Pınar Selek’in akademik çalışmalarını yürüttüğü Fransa’dan katılımcılar ağırlıkta bulunuyor. Duruşmayı, Pınar Selek’i onur konuğu olarak kabul eden Strasbourg Belediyesi’nden Abdelkarim Ramdanil, Fransız Komünist Partisi ile Fransız Sol Bloğu temsilcisi, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu gözlemcisi de izleyecek. Türkiye’den de hukukçular, yazarlar, sosyologlar, araştırmacı ve gazeteciler, feministler, sendika ve meslek örgütü temsilcileri de hazır bulunacak.

"Dosya incelenirse gerçek ortaya çıkacak

VATAN'a konuşan baba Alp Selek,"Biraz hukuk yapacaklarsa bu davayı bitirirler. Biz eminiz dosyayı incelerlerse sahteciliğe dair herşey ortaya çıkacak. Pınar Beraat edecek. Davada ciddi haksızlıklar yapıldı, Pınar’ın beraatı yasadışı şekilde geri alındı. Biz hukuksuz kararın geri alınması için mücadele ediyoruz." dedi.

"Pınar’ın beraatı yasadışı şekilde geri alındı"

Yargıtay 9. Daire’de görülecek temyiz duruşmasında ablası Pınar Selek'i savunacak olan Seyda Selek ise davanın Türkiyede hukuk ihlallerinin çeşitliliği anlamında örnek bir dava olduğunu belirterek şöyle konuştu:" Bana hep ‘umudunuz var mı adalet yerine gelecek mi?’ diye soruyorlar. 16. seneye girdik ben artık adalet talep etmiyorum. Peki ne diliyorum? Bu mağduriyetin bitmesini ve yeni mağduriyetlerin yaşanmamasını istiyorum. Pınar’ın beraatıyla birlikte devletin yapmış olduğu komplonun açığa çıkmasını istiyorum. Ve tabi ki Pınar’ın özgürce ülkesinde yaşamasını diliyorum.”

Haberin Devamı