Gazete Vatan Logo

Vekil de bunu yaparsa!

Gaziantep’te, Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken Van’dan gelen haber şok etkisi yarattı. BDP Milletvekili Özdal Üçer, kazada yaralanan eşi ve kızına geç müdahale ettiğini öne sürdüğü Dr. Oğuz Eroğlu’nu tekmek tokat dövdü. BDP’li vekilin dayağı sağlık camiasını ayağa kaldırdı

Vekil de bunu yaparsa!

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in, Van Kız Meslek Lisesi’nde öğretmen olan eşi Emine Üçer, dün öğle saatlerinde yönetimindeki otomobille Van’ın Gürpınar ilçesine giderken direksiyon kontrolünü yitirdi. Devrilen otomobilde, hafif yaralanan Emine Üçer ve kızı 3 yaşındaki Nüda Üçer, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Parti çalışmaları için Van’da bulunan ve kazayı öğrenen Milletvekili Üçer de hemen hastaneye geldi. Acil Servis’te tedaviye alınan eşi ve kızını gören Üçer, iddiaya göre bağırıp çağırmaya başladı. Eşine ve çocuğuna gerekli müdahale yapılmadığını ileri süren Özdal Üçer, serviste tartıştığı sağlık görevlilerinden Dr. Oğuz Eroğlu’na tekme tokat saldırdı. Ortalık bir anda karışırken, araya girenler milletvekili Özdal Üçer’i güçlükle engelledi. Öfkesi bir türlü yatışmayan Üçer, Başhekim Vekili Vural Polat’a diğer görevlilerle tartışıp iddiaya göre hakaretler yağdırdı.
Vekil de bunu yaparsa
Suç duyurusu

Hastanede görevi başındayken BDP Milletvekili Özdal Üçer’in tekme tokat saldırısına uğrayan Dr. Oğuz Eroğlu da bir haftalık rapor alarak, Üçer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Üçer hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Üçer’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanacak fezleke, TBMM’ye sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Kendini savundu

Üçer, kazanının ardından eşi Emine Üçer’le, kızı Nüda’nın hastaneye götürüldüğü sırada kendisinin de doktorları arayıp bilgi verdiğini öne sürerek şunları söyledi: “Biz il dışında olmamıza rağmen doktorlardan önce hastaneye geldik. Benim eşim olduğunu öğrendikleri için faşizan bir tutum sergilenmiş. 112 acil servisle getirilmesine rağmen yarım saat boyunca müdahale edilmemiş. Bu bir cemaat tavrıdır. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur. Benim eşim olduğunu bildikleri için böyle davrandılar.”

AKDAĞ’DAN TEPKİ

Önerge verdi doktor dövdü

Bu arada BDP’li vekil Özdal Üçer’in, TBMM’de, ‘sağlıkta şiddetin önlenmesine dair’ verilen önergeye imza attığı ortaya çıktı. Üçer’in, hem şiddeti önlemek için önerge vermesi hem de böyle bir olaya karışması tepki çekti. En büyük tepki Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi. Akdağ doktora dayak atan vekil Üçer’le görüştü. Bakan Akdağ yaptığı açıklamada; “Önergede imzası bulunan doktor dövüyor. Doktorlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. Derhal hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik ve bu meselenin peşini mutlaka takip edeceğiz. Hem dövmüş hem tehdit etmiş, üstelik özür dilemiyor” dedi.

BAŞHEKİM VEKİLİ: ‘Şiddeti kınıyoruz’

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Vural Polat: “Özdal Üçer, hastanemiz acil tıp uzmanı Oğuz Eroğlu’na tekme tokat saldırmış, hem doktorumuza hem de Başhekim olarak şahsıma hakaretlerde bulunmuş ve hastane koridorlarında yankılanan küfürler savurmuştur. Hastane çalışanları olarak millete örnek olması beklenen bir vekilin bu saldırısını kınıyoruz. Tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz.”

TTB: Hiç kimse hekime saldıramaz

- Türk Tabipleri Birliği (TTB): “Çok net ve açık olarak söylüyoruz ki hiç kimse, hiçbir nedenle görevi başındaki hekime, sağlıkçıya saldırma hakkına sahip değildir, olamaz. Bu saldırıyı yapan milletvekili Özdal Üçer’i kınıyoruz.”

Haberin Devamı