Gazete Vatan Logo

Ve beklenen yağışlar başladı!

Beklenen yağmur İstanbul'a geldi. Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor. Öte yandan İBB'den yapılan son açıklamada "Yağışın 1 saat içinde Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor." denildi.

Ve beklenen yağışlar başladı!

Gün boyu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılardan sonra İstanbul için beklenen yağmur akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Yağışlar, ağırlıklı olarak kentin kuzeyinde etkili oluyor.

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. Taksim Meydanı'nda başlayan kuvvetli yağış İstanbul Boğazı ve çevresinde de etkisini gösteriyor.

YAĞIŞLAR ANADOLU BÖLGESİNDE ETKİLİ OLACAK

İBB'den yapılan son açıklamada ise; "İstanbul'da beklenen fırtına ve yağış kuzey bölgelerinden başlayarak etkili oluyor. Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Şehir genelinde önemli bir sorun yaşanmadı. Trafik akışı yavaşladı. Yağışın 1 saat içinde Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor." denildi.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

AA muhabirinin İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, öğleden itibaren kuvvetli esecek olan rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın saat 02.00'den itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bugün, yarın ve yarından sonra parçalı bulutlu havanın etkili olacağı İstanbul'da, bugün öğleden sonra Trakya'dan başlamak üzere kentin kuzey kesimlerinde sağanak yağış geçişleri yaşanması bekleniyor.

Kentte hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin altında 27-28 derece dolaylarında olacak.

TOPBAŞ: "TEYAKKUZ DURUMUNDAYIZ"

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan Marmara Denizi'nde fırtına uyarısı ile ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz durumundayız. AKOM bu konu ile ilgili hazırlıklarını yaptı, çalışmalarını sürdürmekte. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz" dedi.

"KÜMÜLONİMBUS GELİYOR"

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan uyardı. Şen, ''Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul'un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km... CB bulutu kümülonimbus demek, şimşek, yıldırım, aşırı yağmur ve dolu yapan bulut'' diye yazdı.

Haberin Devamı