Gazete Vatan Logo

Vatandaşlık görevimi yaptım

Üniversiteli Celalettin Erkal'ın liseli sevgilisini "Testere" filmini örnek alarak öldürdüğü ortaya çıktı. Acılı baba Selçuk Erkal ise "Kanun önünde hesap vermesi için oğlumu polise teslim ettim" dedi

İzmir'de, bir üniversite öğrencisinin liseli sevgilisini öldürdüğü mesaj cinayeti aydınlandıkça tüyler ürperten detaylar ortaya çıkıyor. 19 yaşındaki Celalettin Erkal, Funda İşsiz'in cep telefonunda bir başkasına gönderilmiş aşk mesajını görünce canavara dönmüş; lise öğrencisi sevgilisini 37 yerinden bıçaklayıp, boğazını keserek öldürmüş; cesedini de kullanılmayan bir derin dondurucuda saklamıştı. Cinayet, Erkal'ın gece uyuyamayıp "Yüzü gözümün önünden gitmiyor" diyerek olayı babasına anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Oğlunu kendi elleriyle karakola teslim eden Baba Selçuk Erkal, cesedi bulan polislerin bile kanını donduran olayın şokunu hâlâ üzerinden atamamış. Acılı baba, oğlunun ceza alacağını bile bile polise gidişini anlatırken boğazı düğümleniyor, "Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Oğlumun büyük bir ceza alacağını bilmeme rağmen kaçmasına izin vermedim. Kanun önünde hesabını vermesi için polise teslim ettim" diyor.

7 kişi cesedi gördü
Polisin, cinayetin izini sürdükçe ulaştığı tüyler ürperten detaylara gelince... Celalettin Erkal, Funda İşsiz'i öldürmeden bir süre önce otoparkta çalışan bir arkadaşını arayıp "Hatırlıyor musun bir film vardı, Testere isimli, ben de bu filmin aynısını yapacağım" demiş. Hatta Erkal, cinayet gecesi Çok Programlı Lise'nin bilgisayar bölümünde okuyan bir arkadaşını arayarak kardeşini otel yanına göndermesini istemiş. Bu telefon konuşmalarının ardından aynı lisede okuyan ve elektrik tamiri yapan bir öğrenci ile Menemen ilçesindeki iki kuzeni de olay yerine gelerek Funda İşsiz'in cesedini görmüş. Erkal da kuzenleriyle birlikte Menemen'e gitmiş, sonra da eve dönüp babasına anlatmış. Polisin bu tespitleri üzerine gözaltına alınan 7 kişi serbest kaldı. Mahkemede tutuklanan Celalettin Erkal ise ifadesinde şöyle dedi: "Mesajları okuyunca kendimi kaybettim, bir anda bıçaklamaya başladım. Olaydan sonra bayılmışım. Uyandığımda kız arkadaşımın cesedini görünce yardım istemek için arkadaşlarımı aradım."

Kahretsin bıçak keskin değilmiş!
Celalettin Erkal'ın telefonla arayıp, "Testere filmindeki gibi yapacağım" dediği arkadaşı H.E. şöyle ifade verdi: "Celalettin 3-4 yıllık arkadaşım. Telefonla arayıp söylediği sözler beni korkutmuştu. 15 dakika sonra da Celalettin'in kız arkadaşı aradı. Funda beni aradığında "Celalattin kendini öldürecek, çabuk gel" dedi. Yarım saat sonra Celalettin arayarak, "Nerdesin? Funda bileklerini kesti gel bana yardım et" dedi, gülüyordu. Gittim. Celalettin ağlıyordu. Kazağının kolları yarıya kadar sıvanmış, üzeri kan içindeydi. Soğukkanlı bir halde "Funda'nın boğazını kestim. Bu bıçak da kahretsin keskin değilmiş. Kafasını koparamadım. Şunu iyi bil; İhanetin bedeli ölümdür" dedi. Kuzenleri geldi. Celalettin "Beyler kafası kopmuş bir ceset görmeye mi geldiniz?" dedi.

Haberin Devamı