Gazete Vatan Logo

Uzman Çavuşlar Günü ne zaman kutlanmaya başlandı, neden 12 Kasım'da? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü resimli mesajları ve sözleri!

Dünya Uzman Çavuş Günü mesajları ve sözleri, TSK bünyesinde çalışan arkadaşlarının, akrabalarının gününü kutlamamak için arama motorlarına yönelirken, her yıl 12 Kasım tarihinde kutlanan 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü’nün nasıl ve neden ortaya çıktığını da soruluyor. Uzman çavuşlar, ordu hiyerarşisinde erbaş statüsünde yer alır ve terör örgütlerine karşı çok önemli görevler yürütürler. Peki, Uzman Çavuş Günü nedir, ne zaman ve nasıl kutlanmaya başlandı? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü sözleri ve mesajları…

Uzman Çavuşlar Günü ne zaman kutlanmaya başlandı, neden 12 Kasım'da? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü resimli mesajları ve sözleri!

12 Kasım Dünya Uzman Çavuşlar Günü kutlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan ve yurt güvenliğini sağlayan uzman çavuşları kutlamak, mücadelesini takdir etmek isteyenler ya da Dünya Uzman Çavuşlar Gününü Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden kutlamak isteyenler için Dünya Uzman Çavuşlar Günü mesajları ve sözleri derledik. Peki, 12 Kasım neden Uzman çavuşlar günü, Dünya Uzman Çavuşlar Günü nedir, ne zaman kutlanmaya başlandı?

DÜNYA UZMAN ÇAVUŞ GÜNÜ MESAJLARI

Uzman Çavuşlar Gününüz kutlu olsun. Allah ayağınıza taş dokundurmasın.

Yurt içi ve yurt dışında vatanın bölünmez bütünlüğü için canla başla, mücadele eden uzman çavuşlarımızın "12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü" kutlu olsun.

Kahraman Uzman Çavuşlarımızın 12 Kasım Uzman Çavuşlar günü kutlu olsun.

Ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden, fedakarca görev yapan kahraman uzman çavuşlarımızın 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü kutlu olsun.

Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için... "12 Kasım Uzman Çavuşlar günü kutlu olsun"

Başta Şehit ve Gazi Uzman Çavuşlarımız olmak üzere tüm Uzman Çavuşlarımızın 12 Kasım Uzman Çavuşlar günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

Ne Mutlu ;

Vatan İçin Can Verenlere,

İslamın Sancağını Taşıyanlara,

Bayrak olup göklerde dalgalananlara,

Ne Mutlu Can Uzman Çavuş'lara!

Vatan için ölmekse kaderim; böyle kaderin ellerinden öperim diyen yiğitlerdir. 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü Kutlu olsun.

Bedr'in Aslanları, Ad Gününüz Kutlu Olsun.

Rütbe var; yazılır, mezar taşına; zaman sellerinde, aşınır gider. Rütbe var; yazılır cennet arşına; sonsuzdan sonsuza, taşınır gider.

Her operasyon da önden giden ve en çok şehid veren Kahraman Uzman Çavuşlarımızın "12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü" kutlu olsun.

UZMAN ÇAVUŞLAR GÜNÜ SÖZLERİ

Kahraman Uzman Çavuşlarımızın Günü Kutlu olsun.

Terörün ve teröristin korkulu rüyası, Türk milletinin göz bebeği.

Candan, serden, sevdiklerimizden ayrı vatan müdafaasının yılmaz savunucuları... Gününüz Kutlu Olsun

Selam olsun vatanın her karış toprağından, Bu ülke için, millet için, vatanın bölünmezliği için can alıp can verenlere... Uzman Çavuşlar Günü Kutlu olsun.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞLAR NE İŞ YAPAR?

Uzman çavuş, Uzman Çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan kuvvet komutanlıklarında askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişidir. Çeşitli görevlere sahip olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan uzman çavuşlar, ordu hiyerarşisinde erbaş statüsünde yer alır.

Uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı emrinde görev yaparlar. Özel Kuvvetler Komutanlığında da görev yapabilmektedir.

TSK'daki kuvvet komutanlıkları emrinde görevli personel ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı emrindeki personelin görev yerleri farklılık gösterse de 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 3'üncü maddesinde belirtildiği şekilde uzman çavuşların görev ve istihdam yerleri devamlılık arz eden teknik, kritik görev yerleri ya da çavuş kadro görev yerleridir.

Milli Savunma veya İçişleri Bakanlıklarınca onaylanan uzman onbaşı ve uzman çavuş kadroları her yıl yayımlanarak duyurulur. Uzman çavuşlar uzman onbaşı, sözleşmeli çavuş, çavuş, sözleşmeli onbaşı, onbaşı, sözleşmeli er ve erlerin üstü olup, cezaî müeyyideler ile yargılama usulü bakımından er ve erbaşların tâbi olduğu hükümlere tâbi olurlar. Uzman çavuşların, aynı rütbedeki diğer bir uzman çavuş ile aralarında astlık üstlük ilişkisi yoktur. Uzman erbaşlar, istihdam edildikleri kadro görevleri ile beraber 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda erbaşlar için belirtilen görevleri de yaparlar.

Haberin Devamı

 

UZMAN ÇAVUŞLAR GÜNÜ NEDİR, NEDEN 12 KASIM?

Neden 12 Kasım tarihinde kutlandığına dair net bir bilgiye ulaşılamayan uzman çavuşlar günü, bu mesleği icra eden kişiler için tebrik mesajları ile ihya oluyor.