Gazete Vatan Logo

Üniversitede kavga!

Sol ve sağ görüşlü öğrenciler arasında sürekli çıkan kavganın kantin yüzünden olduğu ortaya çıktı

Sol görüşlü öğrenciler, kendilerini kantine sokmak istemeyen sağcıların okulda satırla dolaştığını ileri sürüp savcılığa başvurdu

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde DTCF’de yer alan kantinin ağırlıklı olarak sol görüşlü öğrenciler tarafından kullanılması ve bu kantine afişler asılması kavgaya neden oldu. Son dönemde kantin nedeniyle haftada 3 ile 4 kavganın yaşandığı ifade edildi. Kantinleri erken saatlerde okula gelerek dolduran sol görüşlü öğrenciler kantin üzerinde hakimiyet kurdu. Bu durumdan rahatsızlık duyan ve “Solcular Türk bayrağını indiriyor” iddiasında olan ülkücü grup sol görüşlü öğrencileri satır ve bıçaklarla kantinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Sol görüşlü öğrencilerden E.E. Nisan ayında 26 saldırı yapıldığını ifade ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde olayları anlatan E.E.’nin çarpıcı ifadeleri şöyle:

BİR ÖĞRENCİ AĞIR YARALI: DTCF’deki saldırılar Nisan ayında da devam etmiştir. Son dönemde Ankara’da ülkücüler yapılan satırlı saldırı sayısı 26’ya çıkarken, bir öğrenci okulda onlarca kamera önünde satırlı saldırıya uğraması sonucunda ağır yaralandı. Yapılan satırlı saldırılan fotoğrafları mevcuttur.

EVİMİZE KADAR TAKİP EDİYORLAR: S.Ş., H.K., S.Ç. isiml ülkücü olarak bilinen şahıslar ve diğer kişiler hakkında şikayetçi olmamıza rağmen tarafımıza yönelik bu saldırılar münferit olarak devam etmektedir. Yukarıda ismini verdiğim şahıslar, beni ve diğer arkadaşlarımızı evlerimize kadar takip etmekte, tek başına gördükleri yerde satırlarla tehdit etmekte ve saldırmaktadırlar. Bu şahısların hakkında yaptığımız önceki suç duyurusunun ardından ifadeleri dahi alınmamıştır. Bu nedenle de şüpheliler saldırgan tutumlarına devam etmektedir.

CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE: Son olarka kolej mevkiinde ülkücü grup içerisinde yer alan S.Ş. satırını çıkarıp arkamdan beni kovaladı. Ben koşarak bir taksiye bindim ve uzaklaştım. Bu olay orada bulunan MOBESE kamerası kayıtlarında bulunabilir. H.K. ve S.Ç. isimli kişilerde bir saat beni tehdit edip satır gösterdiler. Can güvenliğimiz tehlikededir.

OKULDAN ATILDI AMA GELİYOR: Satırla saldıran isimlerden S.Ş. açılan soruşturma sonucunda okuldan atılmıştır. Ancak hala okula gidip gelmekte ve satırla derslere girmektedir.

Olaylarla ilgili dekanlık tarafından onlarca öğrenciye de soruşturma açıldı. Öğrenciler 24 ve 26 Mayıs tarihlerinde ifade vermeye çağırıldı. Sağ ve sol görüşlü öğrencilerin hepsi hakkında soruşturmalar açılırken solcu öğrenciler saldırıya uğrayanların kendileri olduğu için soruşturmalara itiraz etti.

Dekana açık tehdit: Kalemi biz kıracağız

Olaylar üzerine “haberiniz.com” adlı internetten sitesinde bir yazı yayınlandı. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

Makamlar birer basamaktır Dekan Bey! Yükselmek erdemdir, yükselmek büyümek olgunlaşmaktır. Sen taşıyamadın bu yükü, yükseldikçe alçaldın Dekan Bey, alçaldıkça küçüldün, küçüldükçe bittin. Anadolu insanının tez canlılığını, yürekliliğini ve bölücülere meydanı bırakmayacaklarını bilirsin.

-Peki, sen ne yaptın sayın Er? PKK’lı teröristler idaresini yaptığın okulu kandile çevirirken, kantinde bulunan Türk Bayrağı’nı indirmeye cüret ederken onlara canlarını feda ederek ‘Dur!’ diyen, senin eli coplu, silahlı güvenlik müsveddelerinin yapamadığını yaparak 300 kişinin arasına girerek uğrunda yüz binlerce şehit verdiğimiz bayrağı yerine takan Türk gençlerini cezalandırdın.

-Milliyetçi öğrencilerden taraf ol demiyoruz, tarihinden, milletinden ülkenden taraf ol yeter.

-Tarihiyle gururlandırdığınız hangi Türk’ün kanında vatana ihanet etmek var Dekan Bey?

-Sen o makamı taşıyamıyorsun. Ya da seni oraya getirenlerden korktuğun için köşene saklanıyorsun. Şerefliysen görevi sen kadar şerefli birisine bırak.

-Sen kıramıyorsan kalemi biz kıracağız, sen kesemiyorsan adamakıllı cezaları biz keseceğiz.

Haberin Devamı