Gazete Vatan Logo

Üç patron serbest soruşturma sürüyor

Üç patron serbest soruşturma sürüyor

FETHULLAHÇI Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY’ye finansal destek vermek suçlanan işadamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sorguları sürüyor. Haklarında gözaltı kararı verilen TUSKON üyesi 208 işadamı arasında yer aldığı için sorguya alınan işadamlarından TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Eroğlu İnşaat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı. Çıkrıkçıoğlu ve Eroğlu emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmeden bırakıldı. Üç işadamından İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı’nın ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan işadamlarına İsmail Hakkı Kısacık da eklendi. Olayla ilgili olarak da Kısacık’ın hissedarı olduğu LC Waikiki’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, Kısacık’ın LC Waikiki şirketinde, şirketin kuruluşundan bu yana hiçbir zaman yönetim ya da yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenmediği, imza yetkisine de sahip olmadığı ve yüzde 7 ile şirketin küçük hissedarı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Dün serbest bırakılan işadamları, gözaltına alınmalarıyla ilgili yaptıkları açıklamada, FETÖ terör örgütüyle ilişkilerinin olmadığını bildirdi. Üç patronun açıklamaları şöyle:

Eroğlu: Bağlantım yok

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “TUSKON ile bağlantım yok” dedi, anlattı: Gözaltında tutulduğum ve şirketlerimizin mal varlığına el konulduğu haberleri doğru değildir. Yalnızca ifade vermeye gittiğimi bilgilerinize sunmak üzere bu mesajı gönderiyorum. Olayların seyri şöyle gerçekleşti: 18 Ağustos 2016 tarihinde sabah saatlerinde mali şube ekipleri tarafından Eroğlu Holding binamızın bir katında arama yapıldı. Adımın birkaç yıl önce TUSKON ile anılmış olmasından dolayı gerçekleştirilen bu aramanın sona ermesinin ardından aramayı gerçekleştiren ekipler, holding binasından ayrılmışlardır. 19 Ağustos günü ifademi verdim ve aynı gün işimin başına döndüm. İfademde, TUSKON ile hiçbir bağlantımın olmadığını; Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmadığını sözlü olarak aktardım ve ilgili belgeleri takdim ettim.

Haberin Devamı

‘Hükümetimizin yanındayız’

Mustafa Şevki Kavurmacı’yla ilgili açıklama ise Aydınlı Grup’tan yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 18 Ağustos 2016 tarihinde TUSKON soruşturması kapsamında, savcılık talimatı ile Emniyet’te bilgisine başvurulan Aydınlı Grup Hakim Hissedarı ve Onursal Başkanı Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı’nın ifade süreci tamamlanmış ve kendisi evine dönmüştür. Mustafa Şevki Kavurmacı ile birlikte tüm idari kadromuz ve çalışanlarımızla görevimizin başında faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam eden Aydınlı Grup, barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötü niyetlere sahip FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer alacaktır.

Haberin Devamı

TİM’den Çıkrıkçıoğlu açıklaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de, Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun serbest bırakılmasının ardından açıklama yaptı. Çıkrıkçıoğlu’nun birkaç saat süren polis sorgulamasının ardından herhangi bir takibata gerek olmadığı tespit edilerek bırakılmasından büyük memnuniyet duydukları belirtilen açıklamada, “İş dünyamıza, sosyal hayatımıza ve Türkiye’nin ihracatına olağanüstü katma değerler getirmiş olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun böyle bir duruma maruz kalmasını derin üzüntü ile karşılamıştık. Başkanvekilimiz Mustafa Çıkrıkçıoğlu dün gece serbest bırakılmıştır ve görevlerinin başındadır. Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Bundan sonra da çalışmalarına aynı şevkle devam edecektir” denildi.