Gazete Vatan Logo

Üç aylarda kaza orucu tutulur mu? Üç aylarda oruç bozmak günah mı, kazası var mı?

Mübarek üç aylar başladı. 2023 yılında üç ayların faziletinden yararlanmak isteyenler yapabilecekleri ibadetleri konusunda araştırmalara başladı. Üç aylarda oruç tutmak isteyen kişiler kaza ve nafile oruç hakkında bilgi arayışına girdi. Peki üç aylarda kaza orucu tutulur mu, üç aylarda oruç bozmak günah mı? İşte detaylar...

Üç aylarda kaza orucu tutulur mu? Üç aylarda oruç bozmak günah mı, kazası var mı?

Üç aylarda oruç tutmak isteyenlerin meraklı araştırmaları başladı. Maneviyatı yüksek olan ve müslümanların dört gözle beklediği sonu Ramazan ile biten üç aylar 23 Ocak'ta başladı. Peki üç aylarda kaza orucu tutulur mu? Üç aylarda oruç bozmak günah mı? İşte detaylar...

ÜÇ AYLARDA KAZA ORUCU TUTULUR MU?

Diyanet bilgisine göre üç aylarda kaza orucu tutulur. Hatta öyle ki üç aylarda kaza orucu tutmanın ayrı bir feyzi ve bereketi vardır. Önemli olan üç aylarda vakti oruçlu olarak geçirmektir. Kaza ve nafile oruçları ayrı ayrı tutmak gerekir. Bir oruca hem kaza hem de nafile adıyla niyet edilmez.

ÜÇ AYLARDA ORUÇ BOZMAK GÜNAH MI, KEFARETİ VAR MI?

Nafile oruç tutulurken kişi orucunu bozabilir. Bazen orucunu bozmak zorunda kalabilir, oruç kendiliğinden bozulmuş bir duruma gelinebilir. Bu sebeple orucun kazası tutulmalı mıdır sorusu kendiliğinden doğmuş oluyor.

İbadetler tam yapılmalı ve yarım bırakılmamalıdır. Bu nedenle nafile oruç tutan kişi orucunu bozmuş ise bu orucu başka bir gün tutmalı ve ibadetini tamamlamalıdır.

Haberin Devamı

RECEP AYI ORUÇ GÜNLERİ 2023

Recep ayının ilk gün orucu çok önemlidir ve 1, 2 ve 3. günün orucunun sevabı çok büyüktür. İlk Perşembe (26 Ocak 2023) günü yani Regaip Kandilinde oruç tutmak büyük sevaptır.

4 Şubat 2023 Cumartesi Recep’in 13. günüdür, 5 Şubat 2023 Pazar Recep’in 14. Günüdür ve 6 Şubat 2023 Pazartesi Recep’in 15. günüdür. Recep’in ortasına tekabül eden bu günlerin de oruçlu geçirilmesi faziletlidir.