Gazete Vatan Logo

Türkiye Demirel'i uğurluyor...

9. Cumhurbaşkanı Demirel için Ankara'daki ilk tören evinin olduğu Güniz Sokak'ta yapıldı. Törende doktoru başta olmak üzere ona yakın isimler konuşma yaptı.

Türkiye Demirel'i uğurluyor...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı Güven Hastanesi'nden Güniz Sokak'taki evine götürülen Demirel'in naaşı az önce TBMM'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Tansu Çiller gibi isimler başta olmak üzere devlet erkanı ve yabancı konuklar 9. Cumhurbaşkanı için TBMM'de hazır bulundu. HDP'den sadece Gaziantep Milletvekili Celal Doğan katıldı.

Kardeşi Şevket Demirel'in konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan konuşmasından 'Süleyman Demirel, her bakımdan kendine has tarzı olan siyaset ve devlet adamıydı' dedi.

Demirel'in naaşı Güven Hastanesi'nden böyle çıkarıldı

Güniz sokak gül sularıyla yıkandı. Tabutunun üzerine güller bırakıldı.

Güniz Sokak tıklım tıklım doldu. Sevenleri buraya akın etti. Demirel'in naaşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenecek törene giderken böyle görüntülendi

Türkiye büyük Millet Meclisi'nin önündeki törenden bir görüntü
NAMAZI ESKİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI
Süleyman Demirel'in cenazesi Kocatepe Camii'ne getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül ve Cemil Çiçek ön safta yer aldı. Süleyman Demirel'in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırılması beklenirken eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cenazeye çok yoğun katılım vardı.
CUMARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Demirel'in naaşı memleketi Isparta'ya götürülecek ve cumartesi günü burada defnedilecek.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle Ankara'da yapılacak cenaze törenine 9 ülkeden devlet adamı katılacak.

Cenaze aracıyla aprona alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra TSK'ya ait özel Türk yıldızları uçağına konuldu. Demirel'in kardeşi Şevket Demirel ve diğer aile yakınları ise Cumhurbaşkanlığına ait özel "TUR" uçağı ile hareket etti.
9. Cumuhurbaşkanı Demirel'in naaşını, Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, askeri erkan ve diğer vatandaşlar uğurladı.
Demirel'in naaşı, yarın doğduğu İslamköy'de kendisi için hazırlanan Çalca Tepe'deki anıt mezarda toprağa verilecek.
Öte yandan, bir kadının '28 şubatın mimarı sana hakkımı helal etmiyorum' pankartı açtığı görüldü
UÇAK ISPARTA'YA İNDİ
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesini taşıyan ve iki jetin eşlik ettiği uçak Isparta'ya indi.

Haberin Devamı