Gazete Vatan Logo

Türk mucitten kameralı madalya

Türk mucit Tuna Erdoğan'ın yaptığı madalya, içine yerleştirilmiş kamera sayesinde şampiyon sporcunun en mutlu anını ölümsüzleştiriyor

Erdoğan, "Bu madalyayı, olimpiyatlarda Yunanistan'la aramızdaki dostluğu pekiştirmek için hazırladım" dedi.

Yaşayan Madalya (medalive) ile ilgili İHA'ya bilgi veren Tuna Erdoğan, madalyanın, içine yerleştirilmiş olan telefon ekranı sayesinde 45 saniyelik görüntü alarak, sporcuların elde ettikleri başarıyı ölümsüzleştirdiğini söyledi. Scala Danışmanlık ve Reklam Hizmetleri Ltd. Şirketi'nin sahibi olan ve aynı zamanda reklam yazarlığı yapan Tuna Erdoğan, icadıyla ilgili ulusal ve uluslararası alanda patent hakkını elinde bulundurduğunu ve madalyayı Yunanistan'da yapılacak olimpiyatlar için hazırladığını ifade etti. Erdoğan, "Bu sayede Yunanistan'la olan kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Dereceye giren sporcular madalyadaki 45 saniyelik görüntüleme sistemi sayesinde dereceye giriş sırasını, birincilik sırasını ölümsüzleştirmiş olacak. Bu kaydın üzerine başka kayıt yapılamıyor. Görüntü, pil sistemiyle izlenebiliyor. İnşallah Süreyya Ayhan da birinci olduğu takdirde dereceye girişi ve ödül almasını ölümsüzleştirmiş olacak" dedi.

Tuna Erdoğan, bu konuda yetkililerle tüm görüşmeleri yaptığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bağlantı kurduğunu söyledi. Erdoğan, "Bizzat Sayın Başbakanımızla görüştüm. Biz kendisinden sadece manevi destek bekliyorduk zaten. Kendisi bize her türlü konuda gereken desteği vereceğini söyledi. Ayrıca, ben mucitlerin Türkiye'de kalmasını istiyorum. Değişik yerlerden bana teklifler geliyor. Ben ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bu konuda duyarı olunmasını istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı