Gazete Vatan Logo

‘Tunceli beni bağrına basacak’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Tunceli’ye yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, “Herhangi bir provaskasyon yaşanacağına inanmıyorun. Tunç yüreklilerin yöresidir. Tunceli’nin de manası budur biliyorsunuz. Tunceli, MHP’yi bağrına basacaktır” dedi. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de bu ziyaretten mutluluk duyacağını belirterek, “Dersim olayları nedeniyle, herhalde eksik bilgiden kaynaklanan birtakım yanlış beyanlarda bulunmuştur. Bahçeli hiçbir zaman Tunceli halkının düşmanı değildir” diye konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Olağanüstü bir durum yok. Herkes istediği yere gider” değerlendirmesini yaptı.

‘Cemevine almayız’

Bahçeli’nin ziyaretine Tunceli’deyse tepki vardı. Tunceli Cemevi Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Bahçeli’nin Alevilerin sıkıntılarını dinlemek için değil, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun meydan okuması nedeniyle bu ziyareti yaptığını söyledi. Yurtr, “Sayın Bahçeli’nin Dersim 37-38’le ilgili söyledikleri yeni, çok taze. 38 olayları gerçekten bir Kerbela’dır. Aleviler, Dersimliler misafir kabul etmiyor diye anlaşılmasın. Ancak bu kadar hakaret eden, ağırdan yaralayan bir olayla ilgili bu kadar ağır konuşan bir insanı da kabul edecek, ağırlayacak kadar da onursuz değillerdir” dedi.

Haberin Devamı

Sağduyu çağrısı

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin de sağduyu çağrısında bulundu ve “Lütfen kentimizi provoke etmesinler. Hükümetten de parti başkanlarından da bunu bekliyoruz” dedi.