Gazete Vatan Logo

Tüm zamanların rekoru: 23 ton!

Polisin bir seferde yakaladığı en yüksek miktar oldu

Diyarbakır Lice’de önceki gün yapılan operasyonda tam 23 ton esrar ele geçirildi. Çuvallara koyulan esrar, kamyonlarla imha edilecekleri yere taşındı

Önceki gün yapılan uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 23 ton esrar, şu ana kadar polisin bir seferde yakaladığı en yüksek miktar oldu. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı’nın Lice ilçesi Bağlan köyünde dün düzenlenen ve 19 tonu toz, 4 tonu da kubar olmak üzere ele geçen 23 ton esrarla ilgili Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay’ın da katıldığı basın açıklaması düzenledi.

Kıraç, emniyet ve jandarma ekiplerinin ortak hareket ederek halkın güvenlik ve huzurunu sağlamak amacıyla 24 saat hizmetlerin yürütüldüğünü belirterek, Mayıs ayından bu yana 198 operasyon yapıldığını kaydetti.

85 milyon TL!

Vali, operasyonlarda 47 milyon 893 bin kök kenevir, 16 bin 309 kubar, 337 bin 605 kilo toz esrar ele geçirilerek imhasının gerçekleştiğini, bunun piyasa değerinin yaklaşık 85 milyon TL olduğunu söyledi.

‘Halkın desteği’

Vali Kıraç, operasyonlarda en büyük desteği halktan aldıklarını da ekledi: “Güvenlik kuvvetlerimiz bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Buradaki faaliyetimizin ana destek kaynağı bölge halkıdır. Diyarbakır’ın insanı kötülükleri, uyuşturucuyu istemiyor. Çocukların değişik, kötü faaliyetlerden uzak durmalarını istiyorlar. Biz de bu istekler üzerine bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu son çalışmaya yaklaşık 350 personel, bir hava aracı ve yer unsurlarıyla birlikte hareket ederek çalışma tamamlanmıştır.”

Esrarlı kek operasyonu!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki denetimde polis, Türk vatandaşları 29 yaşındaki H.B.K. ile 19 yaşındaki Ö.Y.’nin hareketlerinden şüphelendi. İki yolcunun ellerindeki kutuya özen gösterdiklerini belirleyen ekipler, narkotik köpeklerinin de yardımıyla yapılan aramada, bin 800 gram esrarlı kek ile hintkenevirini öğütmeye yarayan bir değirmen ele geçirdi.

Haberin Devamı