Gazete Vatan Logo

TOGEMDER’in gurur günü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi”nin kapanış toplantısında, proje kapsamında bugüne kadar yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar kamuoyuna duyuruldu.

TOGEMDER’in gurur günü!

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ile eşi Hasan Gülbaran’ın ev sahipliğinde projenin kapanış toplantısı yapıldı.

“Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi”nin kapanış toplantısında konuşma yapan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran şunları söyledi, “En yeni sosyal projemizi 10 aylık sürecin sonunda başarılı bir şekilde tamamlamış olmanın gururu ile selamlıyorum sizleri. Takipçilerimizin malumu olduğu üzere çocuklar daima derneğimiz için bir öncelik konusu olmuş, eğitimse çocuklarımızın geleceğine yapılan en değerli yatırım olarak değer kazanmıştır.

Yüzlerce okula öncülük

Bu inançla bu zamana dek bağışçılarımızın gücünü arkamıza alarak yüzlerce okul öncesi eğitim biriminin kazandırılmasına öncülük ettik. Eğitim konusuyla bu denli iç içe olunca bir noktadan sonra eğitim ortamlarının fiziksel güvenliğine kafa yorup sorgulamaya başladık. Ancak çıkan sonuç bize şu gerçeği haykırıyordu: Evet, eğitim çocuklarımızın hayatında çok önemli. Ancak eğitim ve bunun getireceği kazanımlar eğer onlar sağlıklıysa ve sağlıklı olarak büyümeleri sağlanabilmişse bir anlam taşır. Çocuklarımız için hedefimiz artık yalnızca ülkemizin ihtiyaç duyulan her noktasına eğitim birimi kazandırmak değil; yapım aşamasından itibaren çocuklarımız için fiziksel güvenliğin önemsenerek gözetildiği, hijyen konusunda bilinçli öğretmen ve personele sahip eğitim birimleri kazandırmaktır.”

Haberin Devamı

İlk günkü gibi heyecanlandırıyor

Gülbaran’ın ardından kürsüye çıkan Esra Albayrak ise, “Böylesi hayırlı bir çalışma nedeniyle burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazanınızı tebrik ediyorum. Annem Emine Erdoğan’ın selamlarını iletmek isterim. TOGEMDER’in annemin hayatından çok özel bir yeri var. Yaptığınız tüm çalışmalar annem Emine Erdoğan Hanım’ı ilk günkü gibi heyecanlandırıyor” dedi.

Temiz sınıf sağlıklı gelecek

“Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi” geçtiğimiz Eylül ayında TOGEMDER öncülüğünde Avrupa Eğitim Vakfı ortaklığı ile İstanbul ve Siirt’teki iki ana sınıfında hayata geçirildi. 10 aylık sürede 2 pilot ana sınıfında hijyenik ortamlar sağlanırken, öğrenci ve eğitmenlere hijyen eğitimleri verildi. Proje kapsamında toplam 10 ilçedeki 10 anaokulunda da yaklaşık bin kişiye eğitim verme fırsatı yakalandı. Pilot olarak uygulama yapılan iki ana sınıfının hijyen koşulları bizzat proje kapsamında takip edilerek kayda alındı. Her iki anaokulu çift taraflı paralel örnek alma metoduyla kontrol edilirken, proje sayesinde eğitimlerin ne kadar verimli olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok ile çok sayıda eğitimci, vatandaş ve çocuk katıldı.