Gazete Vatan Logo

Tinder Nasıl Kullanılır? Tinder Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Tinder aynı ilgi alanına sahip olduğunuz kişiler ile tanışmanızı sağlayan bir tanışma uygulamasıdır. Konumunuza yakın olan ve benzer ilgi alanlarına sahip kişiler ile eşleşebilir ve sohbet edebilirsiniz. 

Tinder Nasıl Kullanılır? Tinder Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Tinder Nasıl Kullanılır?

Tinder eşleşmeye dayalı bir uygulamadır. Fotoğraftan ve bir açıklamadan oluşan güzel profil oluşturabilirsiniz. Ardından tercih ettiğiniz yaş aralığı ve cinsiyete bağlı profilleri hızlıca dolaşabilirsiniz. Hoşunuza giden ve beğendiğiniz birini like ettiğinizde, o kişi de sizi beğendiyse eşleşirsiniz. Eşleştikten sonra mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.

Tinder Kullanırken Yapılması Gerekenler

Tinder üzerinden dikkat çekmek için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Böylelikle kısa zaman içerisinde yakınınızda bulunan kişiler ile eşleşebilir ve tanışabilirsiniz. Tinder kullanırken yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

- İlk olarak profil fotoğrafınızı özenle seçmelisiniz. Tinder’da ilk izlenim için profil fotoğrafı çok önemlidir. Yüzünüzün ve biraz da vücudunuzun net göründüğü bir fotoğrafla karşı cinsin hoşuna gidebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü, gülümsediğiniz ve anlaşılır bir fotoğrafa sahip olmanız bu açıdan önemlidir. Vücudunuzu göstermek isteyebilirsiniz fakat ne kadar göstereceğiniz uygulamayı kullanma niyetinize bağlı olarak değişir.

Haberin Devamı

- Tanınmak istemiyorsanız çok gizlenmeyin. Tinder’da sıklıkla görülen profillerden birisi çok tanınmak istemiyorum ve buralarda görülmek istemiyorum olacak şekildeki profillerdir. Yüzün tam görünmeyen kısmı veya internetten seçilmiş bir fotoğrafın olduğu profiller genellikle güvensizlik hissi yaratır. Tinder üzerinden görülmek istemiyorsanız güneş gözlüklü bir fotoğraf veya arkanız dönük fotoğraflar ekleyebilirsiniz. Fakat bu temada olmak karşı cinsi etkilemez ve istediğiniz etkiyi yakalamayabilirsiniz.

- Kendiniz ile ilgili açıklama yazın. Uygulamada profilinize giriş yapıldığı zaman adınız, uzaklığınız ve ile ilgili bilgi satırı görülür. Altında kendiniz için yazacağınız açıklama kısmı vardır. Açıklama kısmında nasıl biri olduğunuz, ne istediğiniz ve ne aradığınız ile ilgili birkaç cümle yazmanız güzel bir izlenim verecektir.

- Eşleştiğiniz kişiye mesaj yazın. Uygulamada biriyle eşleştiğiniz zaman hemen mesajlaşmaya başlayabilirsiniz. Eşleştiğiniz kişinin fotoğraflarına iltifatlar yapın, açıklamasında yazan bilgi kısmına gülün ve yaratıcılığınızı kullanın. Muhabbetin akıcı ve güzel ilerlemesi buluşup sohbet etme ihtimalinizi arttıracaktır.

Haberin Devamı

Tinder’a Nasıl Üye Olunur?

Tinder uygulamasına üye olmak için bazı adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

- Tinder uygulamasını telefon ya da tabletinize indirebilirsiniz. Tarayıcı üzerinden giriş yapabilmek için Tinder sitesini ziyaret etmeniz gerekebilir. - Facebook, g-mail ya da telefon numarası ile beraber giriş yapabilirsiniz. Böylelikle bilgileriniz otomatik olarak doldurulabilir. 

- Tüm erişimlere izin vermeniz gerekebilir. Tinder sosyal medyanız üzerinden paylaşım yapmaz. Sadece profil bilgileriniz Tinder’a hemen yüklenir. 

- Facebook veya g-mail ile giriş yapmak isteyebilirsiniz. Telefon numarası ile oturum açabilir ve profil bilgilerinizi doldurabilirsiniz.

- Profil simgesine dokunabilirsiniz. Profil fotoğrafının yakınında bulunan kalem simgesine tıklayıp bilgileri düzenle kısmından bilgileri doldurabilirsiniz. İsteğinize bağlı ayarlardan ilgi alanı nasıl silinir sorusuna yanıt bulabilirsiniz. 

Haberin Devamı

- Uygulamanın keşfet bölümü, kullanıcıların sizi görmenizi sağlıyor. Yaş, uzaklık ve cinsiyet gibi kriterleri belirleyerek filtreleyebilirsiniz. İstediğiniz tipte kullanıcılar karşınıza çıkar.

- Keşfet kısmı ayrıca kullanıcıları kaydırmanıza yarayan bölümdür. Hiçbir kullanıcıya görünmek istemezseniz, keşfet kısmını kapatabilirsiniz. Kapalı olursa eşleşmeleri görebilir ve onlarla yazışabileceksiniz.