Gazete Vatan Logo

Terörün vurduğu küçük Sait’e büyük kampanya

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde ocak ayında PKK’nın bombalı saldırısında ağır yaralanan ve yüzü yanan 7 yaşındaki Sait Tan için okullarda yardım kampanyası düzenlendi.

Terörün vurduğu küçük Sait’e büyük kampanya

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına, ocak ayında bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, Tan ailesinin en küçük üyesi 7 yaşındaki Sait de yaralanmıştı. Vücudunda ve yüzünde yanıklar oluşan Sait’i, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu hastanede ziyaret etmişti. İki aya yakın hastanede tedvai gören küçük Sait, nisan ayında hastaneden taburcu oldu. Ancak yüzünde yanık izleri bulunan Sait Tan’ın bu izlerden kurtulması için bir dizi plastik cerrahi operasyona ihtiyaç var. Patlamada polis baba Lokman Tan, eşi Meryem ve kızları Zehra Tan da yaralanmış ve Ankara’daki hastanelerde tedavi altına alınmışlardı.

Bir ay sürecek

Sait Tan’ın geçireceği operasyonların maliyetli olması ve sadece bir bölümünün SGK tarafından karşılanması üzerine aileye ve küçük Sait’in yüzünün eski haline gelmesi için harakete geçen Elazığlı üç yardımsever Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türkiye genelindeki okullarda kampanya başlatmak için izin istedi. Elazığ Valiliğin ve MEB’den alınan izin ile Türkiye genelinde bir ay süreyle yardım kampanyası düzenlendi. Sait şimdi terörün vücudunda ve yüzünde bıraktığı izlerin silinmesi için gün sayıyor.

Haberin Devamı