Gazete Vatan Logo

TEOG sonuçları bugün, özel okul kayıtları da 10 Temmuz’a uzadı!

TEOG’da iptal edilen İngilizce sorusunun ardından Yerleştirmeye Esas Puanlar bugün açıklanıyor. Özel okullar da ön kayıtlara başlıyor.

TEOG’da 1.3 milyon öğrencinin Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP), iptal edilen İngilizce sorusunun ardından yeniden hesaplandı. Sonuçlarsa bugün saat 9’dan itibaren yeniden açıklanıyor. YEP puanlarının açıklanması ile beraber geçtiğimiz hafta duran özel okulların ön kayıt ve kesin kayıt takvimi de bugün yeniden başlıyor. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, 10 Temmuz’a kadar sürecek kayıt takvimini açıklayarak şunları söyledi,

Ön kayıt bugün ve yarın

“29 Haziran ile 10 Temmuz arasında ön kayıtlar ve kesin kayıtlar tekrar başlayacak. Pazartesi ve Salı günü ilk olarak ön kayıtlar yapılacak. Ardından da ilk ön kayıt günlerinin kesin kayıtları da Çarşamba ve Perşembe günü yapılacak. Bu dört günün ardından da Cuma günü serbest kayıt dönemine gireceğiz. Yani bir gün ön kayıt bir gün de kesin kayıtlar yapılacak. Cumartesi ve Pazar günü de ayrıca bu süreç işleyecek. 10 Temmuz’a kadar devam edecek.”