Gazete Vatan Logo

Telsizden duydum ‘Kim bu yiğit’ dedim

Silopi’de yaralı bir özel harekat polisinin üzerine yatarak siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem’i komutanı alnından öptü. Mardin Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Serin: “Böyle yiğit askerlerin tabur komutanlığını yapmaktan onur duyuyorum”

Telsizden duydum ‘Kim bu yiğit’ dedim

Geçen 25 Aralık’ta, Silopi’den gelen bir kare fotoğraf büyük yankı yarattı. Bir tankın üzerinde yatan yaralı polise, kurşunlara tekrar hedef olmasın diye bir asker siper olmuştu. İşte bu kahraman askerin hikayesi dalga dalga yayıldı. Silopi’de yapılan ev araması sırasında yaralanan özel harekat polisinin Süleyman Yalçın, üzerine siper olan askerin ise Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem olduğu ortaya çıktı.

İşte benim askerim

Yiğit asker Tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttı. Ama onunla en çok gurur duyan ise tabii ki komutanı oldu, Jandarma Uzman Çavuş Ertem’in bağlı olduğu Mardin Özel Harekat Taburu’nun komutanı Binbaşı Hüseyin Serin, Anadolu Ajansı’na “Böyle yiğit askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız” dedi. Binbaşı Serin, o günü ise şu sözlerle anlattı: “Ben o gün başka bir hattaydım, olayı telsizden duydum. ‘Bu yiğit kim’ dedim. Askerimi öğrendim. Dönüşte de alnından öptüm.”

Biz burada abi kardeş gibi olduk

Haberin Devamı

Silopi’de ev araması yaptıkları sırada, evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken Özel Harekat Polisi Süleyman Yalçın’ın PKK ateşiyle yaralandığını söyleyen kahraman asker Ertem, şunları anlattı: “O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu.”

Çocukları aklıma geldi

“Onunla ağabey kardeş gibi olduk. Konuşuyorduk. Çocukları olduğunu biliyordum. Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Kendimi hiç düşünmeden siper ettim. Bu olay yine olsa aynı şekilde davranırım. O esnada ben değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Biz Türk askeri olarak yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde cephede bırakmayız. Polis ve asker burada ağabey, kardeş, baba, oğul gibiyiz. Hepimizin bizi seven, yolumuzu gözleyen ailesi var. Kimimizin eşi, çocukları, hepimizin anne babası var. Onların ve yüce Türk milletinin dualarıyla biz buradayız. Teröristlerin güvenlik güçleri karşısında hiçbir şansı yok. Yol yakınken teslim olsunlar. Burada vatandaşımız askerine, polisine sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Her geçen gün yüzünde mutluluk ifadesi gördüğümüz vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bizi en çok mutlu eden konu bu. Yoksa kaç terörist etkisiz hale getirilmiş, bunlar ikinci, üçüncü hususlar.”

Haberin Devamı

GATA’da buluştular

Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem ve kendini siper ettiği özel harekat polisi Süleyman Yalçın Ankara’da GATA’da buluştu. Ahaber’in haberine göre bir araya gelen Ertem ve Yalçın duygusal anlar yaşadı. 17 gündür tedavisi süren Yalçın, “Benim için çok büyük bir fedakarlık yaptın. Büyük bir kahramanlık örneği gösterdin. O tankın üzerinde canını ortaya koydun. Bunu ülkemiz için yaptık. Seni yetiştiren annenin ellerinden öpüyorum” diyerek genç askere teşekkür etti.

Haberin Devamı