Gazete Vatan Logo

Tecavüz şüphelisini kaşkol yakalatmış

Bağdat Caddesi’nde genç bir kıza tecavüz etmekten gözaltına alınıp tutuklanan Cengiz A.’nın otomobilinin torpidosuna serili, bir futbol takımına ait kaşkol sayesinde yakalandığı öğrenildi

Tecavüz şüphelisini kaşkol yakalatmış

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, E.F.B.’nin tecavüze uğramasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde şüpheli Cengiz A.’nın kullandığı servis minibüsü ile önce kaldırımda yürüyen genç kızın yanından geçtiği görülüyor. Görüntülerden ters istikamette giden genç kızı fark eden şüphelinin, ilerden geri dönerek bir süre aracıyla onu takip ettiği tespit edildi. Daha sonra aracını müsait bir yere park eden şüphelinin, bir süre yaya olarak genç kızı takip ettiği daha sonra yanına yaklaşarak bıçak tehdidi ile onu bir apartmanın arka bahçesine götürüşü kamera görüntülerine yansıdı. Burada bir süre görüntüden çıkan şüpheli Cengiz A. ve E.F.B. daha sonra aynı kamera açısında birlikte görünüyorlar. Birlikte kaldırımda yürüyen Cengiz A. ile E.F.B.’nin daha sonra ayrıldıkları görülüyor.

Kaşkol ele verdi

Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmanın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Polisin tecavüz ve gasp olayından yaklaşık 23 saat sonra şüpheliyi, aracının ön torpidosuna koyduğu bir futbol takımına ait kaşkol sayesinde yakaladığı ortaya çıktı. Polisin kamera görüntülerinden minibüsü tespit ettiği ve Pendik bölgesine kadar takip etmesine rağmen bir türlü plaka okumasının yapılamadığı belirtildi. Ancak görüntülerde aracın torpidosunun üzerinde bir futbol takımına ait kaşkol bulunduğu tespit edildiği öğrenildi. Bunun üzerine Kartal ve Pendik bölgesinde yoğunlaştırılan aramalarda park halindeki tüm minibüsler tek tek kontrol edildi. Sonunda Pendik, Doğu mahallesinde torpidosunda aynı kaşkol olan bir minibüs park halinde bulundu. Aracı kullanan Cengiz A.’nın bilgisine başvurmak isteyen polis yaptığı üst aramasında genç kıza ait cep telefonunu buldu. Bunun üzerine Cengiz A.’nın gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Eski Başkanın marka derdi

Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yaşanan tecavüzle ilgili attığı tweet tepki çekti. Tecavüz vakasıyla ilgili hiçbir şey söylemeyen Öztürk, Bağdat Caddesi’nde yaşandığını yazan gazetelere kızdı ve “Utanç verici olay Bağdat Caddesi’nde değil, Bostancı’da ara sokakta oldu. Marka değeri olan caddeyi harcamayın” dedi. Bu tweet bir anda sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Yoğun tepkiler üzerine tweet’ini silmek zorunda kaldı. Eski Belediye Başkanı, “Cinsel tacizi utanç verici olarak niteleyerek lanetlememe rağmen küfür ve tacize varacak hakaretler.. Yazık. Bu konuda sizden çok çabam var” şeklinde bir tweet daha attı.

Haberin Devamı