Gazete Vatan Logo

TC İle SSK/SGK Hizmet Gün Dökümü Ve SGK-SSK Prim Borç Sorgulama İşlemleri

Esgm bağlantısından tc kimlik no ile SGK gün dökümü alarak SSK/SGK prim borç sorgulama işlemlerinizi sadece kimlik bilgilerinizle yapabilirsiniz. SSK/SGK hizmet gün dökümü alırken dikkat etmeniz gerekenleri detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz...

Sigortalı kişiler sigorta takibi yapmak ve özellikle SSK primlerin düzenli ödenip ödenmediğini öğrenmek için SGK gün dökümü alması gerekir. İnternet üzerinden alacağınız hizmet dökümü sayesinde tüm sigorta bilgilerinize erişim sağlayarak bilgi alabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SGK gün dökümü almak için SGK tarafından oluşturulan E-SGM hizmet ekranından yararlanmanız gerekmektedir. İlk olarak E-SGM’ye giriş yapmanız ve giriş ekranında sizden istenen kimlik bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Giriş işlemlerinin ardından E-SGM menüsü, açılan yeni sayfada yer alacaktır. Menü üzerinden istediğiniz şekilde seçim yaparak, hizmetlere ulaşabilir ve sorgulama yapabilirsiniz.

SSK hizmet dökümü almak için ise, menüdeki hizmet bölümüne tıklamanız gerekmektedir. yapacağınız seçimin ardından 4A hizmet bilgisini seçerek 4A sigortanıza ait SSK hizmet dökümünüze ulaşabilirsiniz. Belirtilen seçimleri yapmanız ile birlikte sistem tarafından otomatik olarak hizmet dökümünüz yayınlanacaktır. Böylece döküm üzerinden incelemeler yaparak sigortanızhakkında merak ettiğiniz bilgilere ulaşabiliriniz.

Haberin Devamı

SGK tarafından hazırlandığı için SGK verilerinin kullanıldığı sorgulama işlemlerinde, güncel bilgiler yer almaktadır. Böylece bir önceki dönem için adınızayapılan prim ödemesinin ne kadar olduğundan, kaç gün çalışmış olarak gösterildiğinize kadar tüm detaylara SSK prim sorgulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu bakımdan online olarak SGK güvencesi ile büyük bir kolaylık sunulmuş durumdadır. İstediğiniz zaman yararlanabileceğiniz hizmet dökümü sayesinde, sigorta takibini çok daha kolay bir hal alacaktır.

Kuruma gitmeden ve başvuru yapmadan erişebileceğiniz sigorta bilgileriniz ile birlikte, emekliliğiniz için de hesaplamalar yapabilirsiniz. hizmet dökümünün yanında E-SGM üzerinden sigorta ile ilgili diğer işlemlerinizi de halledebilir, borç sorgulama, tescil kaydı sorgulama gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.Tüm bu bilgiler doğrultusunda online olarak kullanıma sunulan ve büyük bir kolaylık sağlayan E-SGM ile SSK gün dökümü alma ve gün sorgulama işlemlerini sizler de yapabilir, sigortanızı gün gün takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı