Gazete Vatan Logo

TC İle SSK Prim Sorgulama Ve SGK Gün Dökümü Alma

SSK prim sorgulama ile SGK gün dökümü sayfasından sigorta detaylarını öğrenebilirsiniz. SSK 4a hizmet dökümü bölümünden SSK sorgulamalarınızı nasıl yapacağınızı detaylarda bulabilirsiniz.

E devlet 4a hizmet dökümü bölümünden SSK prim sorgulama işlemini e devlet şifresi ile yapabilirsiniz. Esgm üzerinden şifresiz ve sadece tc kimlik no ile yapılan bu hizmet esgm bağlantısının bakım çalışmaları nedeniyle turkiye.gov.tr üzerinden verilmektedir. SSK sorgulama hizmetine ulaşmak için yapmanıza gereken tek şey e devlet şifresiyle giriş yapmak ve 4a hizmet dökümü bölümüne seçmek. Bu şekilde SSK gün ve hizmet dökümü alabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

SSK gün sorgulama yaparak SSK prim bilginize ulaşabilirsiniz. SSK prim sorgulama hizmetine nasıl ulaşabilirim? SSK gün sorgulama prim detaylarınıza ulaşmak için haberdeki detayları takip edebilirsiniz.

Sigorta işlerini emekli olabilmesi için çalıştığı dönem boyunca kendisine sunulan sosyal bir güvencedir. Çalışan herkes için sigortalı olunması devlet tarafından zorunlu hale getirildiği için kişilerin bu sigorta hakkını talep etmesi ve elde etmesi gerekir. Sigortalarda her ay sonunda kişinin ay içerisinde çalıştığı kadar prim ödemesi yapılmaktadır. Böylece kişinin emekli olabilmesi için gerekli olan prim sayısına ulaşması sağlanır. Vatandaşların gerek emeklilik hesaplamasında gerekse de diğer sigorta hesaplamalarında SSK gün sorgulama yapması yeterli olacaktır.

Yapacağınız SSK gün sorgulama ile birlikte gün bilgileriniz hakkında detaylı bilgiler tarafınıza iletilecektir. SSK prim sorgulama yapabilmeniz için iki seçenek bulunmaktadır. İsteyen kişiler E Devlet kapısı üzerinden isteyen kişiler de E SGM hizmet ekranı üzerinden sorgulama yapabilir. Yapacağınız sorgulama sonucunda ulaşacağınız bilgiler aynı olsa da iki siteden yapacağız işlemler farklıdır. Özellikle E Devlet kapısı üzerinden işlem yapmak isteyenlerin E Devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. E Devlet üyeliğiniz bulunmuyorsa E SGM hizmet ekranından yararlanmanız gerekecektir.

Haberin Devamı

E SGM sistemine giriş yaptıktan sonra hizmet bölümünden 4A ve 4B seçimini yapmanız ile birlikte SSK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Hizmet dökümünüze ulaşmanız ile birlikte SSK prim sorgulama yapmanız mümkün olacaktır. Hizmet dökümünde gününüz ile ilgili tüm detaylar yer aldığı için ne kadar priminizin olduğunu, hangi ay içerisinde kaç gün prim ödemesinin yapıldığını, sigorta ödemelerinin aksatılıp aksatılmadığını görmeniz mümkündür. Böylece hizmet dökümü alarak kolay bir şekilde SSK gün sorgulama yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama işlemleri için belirtilen adımları takip ederek hizmet almanız yeterlidir. Her ay için yapacağınız sorgulama ile birlikte sigortanızı düzenli bir şekilde takip etme fırsatına sahip olabilirsiniz. Üstelik sigorta türünüzün ne olduğunun herhangi bir önemi olmadan, sigorta takibi yapabilirsiniz. E SGM’de olmayan hizmetler için E Devlet kapısından yararlanabilirsiniz.