Gazete Vatan Logo

TC İle SSK Hizmet Dökümü Alma Ve SSK Gün Sorgulama

E-SGM giriş işlemlerini yaparak SSK hizmet dökümü alabilirsiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama ekranı üzerinden SSK gün sorgulama yapmak ve işlem menüsünü öğrenmek için detaylar haberimizde.

E-SGM portalı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmuş bir portaldır. Bu portalın oluşturulmasındaki en önemli sebep, kurum üzerindeki iş yükünü hafifletmektir. Bu bakımdan portal üzerinden basit sorgulama hizmetleri vatandaşların kullanımına sunulmuş ve bu basit işlemler için vatandaşların kuruma gelerek iş yoğunluğunu arttırması önlenmiştir. E-SGM girişi yaparak sizler de SSK hizmet dökümü alma, SSK tescil kaydı sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlandığı için güncel bilgilerin öğrenilebileceği bu portal için giriş ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede E-SGM giriş işlemlerini başarılı bir şekilde yaparak portala erişim sağlayabilirsiniz. Portala giriş yapan kullanıcılar, menü üzerinden yapacakları işlemleri seçmelidir. Bunun için hangi hizmetten yararlanacaksanız, ilgili menüden o bağlantıyı takip ederek sorgulama alanına ulaşabilirsiniz.

SSK hizmet dökümü almak ve SSK gün sorgulama yapmak isteyen kişilerin bu menü üzerinde bulunan hizmet bölümüne tıklaması gerekmektedir. Bu hizmet bölümüne tıklandığında, 4A hizmet dökümü ve 4B hizmet dökümü olmak üzere iki seçenek karşınıza çıkacaktır. BAĞKUR'lu olan kişilerin bu bölümde 4B seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Normal olarak sigortalı çalışanların ise bu konuda 4A seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Bu seçimlerin ardından sistem tarafından otomatik olarak sigortanız için hizmet dökümü oluşturulacak ve açılacak olan yeni sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Açılacak olan bu yeni sayfa üzerinden sizler de sigortanız ile ilgili detaylar hakkında bilgi alabilirsiniz. E-SGM girişi ile ulaşacağınız SSK hizmet dökümü üzerinden, sigortalı olarak giriş ve çıkış yaptığınız tüm işlerin tarihlerine, toplam prim ve kazanç sayınıza ulaşmanız mümkündür. Bu bakımdan bu sorgulama ile birlikte, sigortanızın açıldığı tarihten itibaren hangi işlemlerden geçtiğini görebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler dahilinde SSK gün sorgulama hakkında istediğiniz bilgiye ulaşmak için haberde de belirtildiği gibi E-SGM girişi yapmanız ve menüden ulaşmak istediğiniz bilgi için seçim yapmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı