Gazete Vatan Logo

TBMM Başkanvekili CHP'li vekili kızdırdı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nun Genel Kurul'a sunuluşunda Rıza Sarraf'ın isminin telaffuz edilmemesine itiraz etti.

TBMM Genel Kurulu'nda dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu'nun görüşmeleri sürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yerinden söz alarak Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu'nun sunuşunu okurken iddialarda adı geçen Rıza Sarraf'ın ismi yerine "kendisinden menfaat sağlanan kişi" ifadesini kullandığını belirterek, bu duruma itiraz etti.

Sunumun eksik yapıldığını ileri süren Hamzaçebi, Sarraf'ın isminin açık olarak telaffuz edilmesini istedi.

Hamzaçebi, Yüce Divan oylamasının üç ayrı renkteki pullarla gizli yapılacağını da hatırlatarak, kullanılmayan iki pulun oy kabinlerinde bırakılması konusunda gerekli önlemin alınmasını talep etti.

"Soyadım Hamzaçebi..."

Bahçekapılı da raporun sunuşu sırasında kendilerine verilen özet metni okuduklarını belirtti. Bahçekapılı'nın birkaç kez Hamzaçebi'ye yönelik "Sayın Çebi" diye hitap etmesi üzerine Hamzaçebi, "Soyadımın Hamzaçebi olduğunu da ifade edeyim" dedi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da söz alarak hakkında oylama yapılacak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu.

Yapılacak oylamanın çok önemli olduğunu belirten Vural, oylamanın gizlilik kurallarına uygun olarak yapılmasını istedi ve Başkanlık Divanı'nın bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da oylamanın gizli yapılacağını hatırlatarak, "O aşamaya geldiğimizde gerekli ihtarlarda bulunacak ve oylamanın sağlıklı yapılması için elimizden gelen her türlü şeyi yapacağız" diye konuştu.

Daha sonra görüşmelere geçildi.

İlk sözü Soruşturma Komisyonu adına Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç aldı.

Burada CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, üzerinde "Hırsızlık yapan kızım Fatma da olsa mutlaka cezalandırırdım. Hazreti Muhammed" yazılı bir pankartı oturduğu sıranın önüne koydu.

Haberin Devamı