Gazete Vatan Logo

‘Tapeleri imha etmemiz gerek’

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, raporu bugün TBMM Başkanlığı’na vereceklerini belirterek, “Tapelerin imhası konusunda hangi işlemin yapıldığı raporda görülecek” dedi. Komisyon’un çalışma süresinin bugün dolacağını hatırlatan Tunç, şunları söyledi:

‘Bu görev bize düşer’

“Ses kayıtlarının poliste, savcılıkta fark edildiğinde yok edilmesi gerekirdi. Şimdi savcının yetkisini kullanan biziz, komisyonda bunu gördük ve bu görev bize düşer. Dolayısıyla bizim imha etmemiz gerekir. Etmediğimiz takdirde TCK’nın 139. maddesine göre 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası var. CMK gereğince imhası gereken hususlarda da ceza bir kat oranında artırılıyor. Dolayısıyla CMK gereğince yok etmesi gereken de biziz. Orada tamamen kanunun emrettiği husus uygulanıyor.”

‘Suçun cezası bellidir’

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), 17 ve 25 Aralık soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarıyla ilgili soruşturma başlattığını, 4 savcının açığa alındığını hatırlatan Tunç, “Açığa alınan savcılarla ilgili suçlama içerisinde ses kayıtlarının imha edilmemesi de yer alabilir. Ses kayıtlarının imhası konusunda suçu kim işlemişse cezası da bellidir. Bu konudaki gelişmeleri bekleyeceğiz. Aldığımız kararın gerekçelerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmalarla ilgili birtakım hukuka aykırılıklar da yer alacak, bunları da tek tek öne çıkaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Herkes görecek’
Komisyon Başkanı Hakkı Köylü El Cezire’ye yaptığı açıklamada “Ne yapacağımı benim dışında bilen yok. Bakanların çocuklarıyla ile ilgili görüşmelerinden bahsediyorum. Bunlar hukuka aykırı. Ne yapacağımı herkes görecek” dedi.
CHP: İmha etmeyin
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise TBMM Başkanlığı’na bayvurarak tapelerin imha edilmemesini istedi. Kart, “TBMM Başkanlığı’nın suçların ve suçluların himaye edileceği bir makam olması kabul ve tasavvur olunamaz” dedi.