Gazete Vatan Logo

Tankları onlar da yürüttü!

Sultanbeyli'de 28 Şubat'ı, 15. yılında maket tankla yaptıkları eylemle protesto ettiler...

Tankların yürüdüğü Sincan’da yürüdüler

ANKARA - HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat’ta tankların yürüdüğü Sincan Atatürk Caddesi’nde partililerle birlikte yürüdü. Öğle namazını Sincan Merkez Camisi’nde kılan Kurtulmuş, daha sonra partililerle, ”Tankın değil, halkın sesi” pankartı ve dövizleri eşliğinde yürümeye başladı. Yoğun kar yağışı altındaki yürüyüş sırasında Kurtulmuş ve partililer, vatandaşlara karanfiller attı.

Yürüyüş, Atatürk Caddesi, Ankara Caddesi ve Lale Meydanı yanındaki Meltem Sokak güzergahında gerçekleşti. Burada hazırlanan kürsüye çıkan Kurtulmuş, 28 Şubat’ın söylendiği gibi “post modern” değil, bütün şiddetiyle bir darbe olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Postmodern lafı da bu darbenin şiddetini, dehşetini, zulmünü azaltmak, hafifletmek için ortaya konulmuş bir laftır. Postmodern falan değil, adam gibi bir darbedir” dedi. Konuşmasını kar yağışı altında yapan Kurtulmuş, 28 Şubat’ın mağduru bir vatandaş olarak konuştuğunu, çünkü ”28 Şubat darbesi”nin milleti, ülkeyi hedef almış kökü dışarıda bir darbe olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, 28 Şubat’ın sadece Refahyol hükümetine değil, siyasetin ve siyasi iradenin tamamına, sadece imam hatip liselerine değil, bütün milli eğitim sistemine karşı, sadece esnaf ya da iş adamını değil, Türkiye’nin bütün ekonomik sistemini hedef alan, milletin tamamına karşı yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

Hakları iade edilsin

“28 Şubat, yeni Türkiye’nin can damarını kurutma teşebbüsüdür. 28 Şubat, milletin çocuklarına had bildirme operasyonudur. İşte bunun için inanıyor ve biliyoruz ki 28 Şubat, 27 Mayıs’tan da 12 Eylül’den de daha kuvvetli etkileri olan bir darbedir” diyen Kurtulmuş, konuşması sırasında kendisini dinleyenlerle “Tankın sesi değil, halkın sesi” diye slogan attı.

28 Şubat sürecinde ve sonrasında çok mağdur bulunduğunu, artık o mağdurların haklarını iade etme zamanı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, milletvekili seçildiği halde yemin edemeyen Merve Kavakçı’nın bu mağdurlar arasında olduğunu, vatandaşlıktan atıldığını anımsattı. Kurtulmuş, Kavakçı’nın haklarının da iade edilmesi gerektiğini dile getirerek, üniversitelerden atılan öğrencilerin, öğretim üyelerinin haklarının da iade edilmesini istedi.

Tanklı protesto

Adına ‘postmodern darbe’ de denilen 28 Şubat’ın 15. yıldönümünde yurt çapında birçok eylem yapıldı. İstanbul Sultanbeyi’de MAZLUMDER üyesi bir grup 28 Şubat’ı maket tankla yaptıkları eylemle protesto etti. Taksim Meydanı’nda da ellerinde kapatılan Refah, Fazilet, Milli Selamet ve Milli Nizam partilerinin bayrakları ile Necmettin Erbakan’ın resimleri bulunan bir grup Saadet Partili 28 Şubat’ı protesto etti.

Haberin Devamı