Gazete Vatan Logo

Tam bir yıl sonra dosyasız duruşma!

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert davası dün başladı. Nakil müracaatı nedeniyle Adalet Bakanlığı’na gönderilen dosyanın fotokopisinin alınmadığı ortaya çıktı.

Gezi eylemleri sırasında başına polisin attığı gaz fişeği isabet edince hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert’le ilgili dava, olayın üzerinden bir yıl geçtikten sonra Hatay 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Mahkeme heyeti, dün sabah saat 09.00’da başlayan duruşmaya sadece ailenin birinci derece yakınları ve avukatlarının katılmasına izin verdi. Güvenlik gerekçesiyle gazeteciler ve davayı izlemek isteyenlerin alınmadığı duruşmaya CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, ağabeyleri Zafer ve Adnan Cömert, avukatları Hatice Can, sanık A.K.’nin avukatı Fatih Maden ile Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz katıldı.

UYAP’tan baktılar

Olası kasıt ile adam öldürmek suçundan 25 yıla kadar hapsi istenen ve önceki ifadesinde gaz fişeğinin ölüme neden olup olmayacağını bilmediğini söyleyen, tutuksuz yargılanan sanık polis A.K. ise duruşmaya katılmadı. Abdullah Cömert’in avukatları duruşmada sanık polisin tutuklanması isteğinde bulundu. Polis A.K.’nin avukatı da, davanın başka bir ilde görülmesi isteğini tekrarladı. Davanın başka bir ile nakledilmesi için yapılan müracaatla birlikte dava dosyasının Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Adalet Bakanlığı’na gönderilirken, fotokopisinin alınmadığı, duruşmanın dosya olmadan yapıldığı ortaya çıktı. Dosya olmadan başlayan davada mahkeme heyeti, dosyanın içeriğine UYAP’tan bakmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Polise yine tutuklama yok

Duruşmada Abdullah Cömert’in avukatının, tutuksuz yargılanan polis memuru Ahmet Kuş’un tutuklanmasını isteği mahkemece kabul edilmedi. Kuş’un avukatı Fatih Maden ise müvekkilinin belinden rahatsız olduğu için duruşmaya katılamadığını belirtip sağlık raporunu mahkemeye sundu. Abdullah Cömert’in diğer yakınları, avukatları ve tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti duruşma sonunda davayı 15 Eylül’e erteledi.

Haberin Devamı

‘Abdullah’ın hesabı sorulacak’

Yaklaşık 40 kişilik bir grup duruşma öncesi adliye önünde toplandı. Ellerinde Abdullah Cömert’in fotoğrafları olan grup, ’Abdullah Cömert ölümsüzdür’, ’Abdullah’ın hesabı sorulacak’, Abdullah Cömert onurumuzdur’ sloganları attı. Polis adliyeye girişe izin vermeyince, bazı göstericiler de adliyeye girişleri engellendiği için polis barikatlarını tekmeleyip yıktı.

ANNE HATİCE CÖMERT: ’Hakim bizi değil katili düşündü’
Duruşma sonunda adliye önünde kendilerini desteklemeye gelen grubun yanına giden anne Hatice Cömert, gençlere dava hakkında bilgi verirken, desteklerinden dolayı da teşekkür etti. Gazetecilere açıklama yapan Cömert, “Bu hakime çok güvenmiştim. Acımızı hiç düşünmedi, katili düşündü. Ben adalet istiyorum” dedi.