Gazete Vatan Logo

Talat Paşa Komitesi toplandı!

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin aldığı karar masaya yatırıldı

The Marmara Oteli’nde düzenlenen Talatpaşa Komitesi Danışma Kurulu Toplantısı’nda ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin aldığı karar masaya yatırıldı. Toplantıya, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Prof. Dr. Enis Öksüz, Emin Gürses ve çok sayıda komite üyesi katıldı.

Denktaş: Haklı bir davamız var

Toplantıda konuşan KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ABD Temsilciler Meclisinin 252 numaralı karar tasarısında, “Ermeni soykırımının Osmanlı İmparatorluğu tarafından tasarlandığının ve 1915’ten 1923’e kadar uygulandığının” savunulduğunu belirterek, eskiden bitiş tarihinin 1919 olduğunu, şimdi ise 1923’e kadar uzatıldığını söyledi.

Sözde soykırım tarihinin 1923’e kadar uzatılmasının en sert şekilde protesto edilmesi gerektiğini vurgulayan Denktaş, “Çünkü maksat Cumhuriyete kadar getirmek, Atatürk ve arkadaşlarını suçlamaktır. Halbuki şimdiye kadar Osmanlı döneminde olduğu söylenen bir olay, Cumhuriyet’e de yapıştırılmak istenmektedir. Tabii Osmanlı döneminde ne oldu, ne kaldı, bütün arşivler Ermenilerin söylediğinin aksini kanıtlamaktadır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni soykırımından sorumlu tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “1923’e kadar Ermeniler öldürüldüyse, Cumhuriyet de suçluysa dolayısıyla Atatürk de suçluysa, nasıl olur da I. Dünya Savaşı sonrasında kurulan Türk Hükümeti, Ermenilerin katliamında ve yok edilmesinde rol oynayan üst düzey liderleri suçlar? Ermeni diasporası aynı suçlamaları sürdürmeye devam ediyor. Çok haklı bir davada bulunuyoruz. Bu haklı davada mahkumiyet gömleğini Türkiye’ye giydirmemeleri gerekir. Bunun için de dik durmak, hiç yılmadan yola devam etmek lazım.”

Haberin Devamı