Gazete Vatan Logo

Tabeladan soyadını sildi

Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdükten sonra cesedini yaktıkları için tutuklanan Suphi Altındöken ve babası için akrabaları, “Aynı soyadını taşımaktan utanıyoruz” dedi. Katil zanlısının amcası “Soyadımızı değiştireceğiz” derken, kuyumculuk yapan akrabası da iş yerinin tabelasından soyadını sildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldüren katil zanlısı Suphi Altındöken’in amcası, soyadlarını değiştireceklerini açıkladı. Başka bir kuyumcu akrabası da işyerinin tabelasındaki soyadını sildi. Katil zanlısının amcası Behzat Altındöken, kardeşi ve yeğeniyle uzun zamandır görüşmediklerini belirterek, “Suphi bir trafik kazası geçirmişti. Travma yaşadı, psikolojisi bozuldu, psikopat oldu. Kafası parçalandı, yüzüne platin yerleştirildi” dedi.

ÇOCUĞU DUVARA KAFA ATIYOR

Katil zanlısının eşini sürekli dövdüğünü anlatan amca Altındöken, “2-3 yaşlarında bir çocuğu var. O da duvara kafa atıyormuş. Psikopatın çocuğu da psikopat olur. Kendi babasını da düğün günü bıçakladı. Babası da annesine şiddet uyguluyordu. O yüzden 4 yıldır ayrı yaşıyorlar” diye konuştu. Bu olaydan dolayı çok üzüldüklerini belirten Altındöken, “Özgecan’a çok üzüldük. Ailesiyle görüşmek isteriz. Biz iki kat fazla üzüldük. Bu Özgecan’a değil başkasına yapılsaydı ona da çok üzülürdük” dedi.

SOYADIMDAN UTANIYORUM

Haberin Devamı

Bu olaydan sonra duydukları utanç nedeniyle soyadlarını değiştireceklerini belirten Behzat Altındöken, “70-80 yıllık soyadımız var. Sülalemizde bir tane kötü insan yoktur. Hepsi kuyumcu. Ancak bu olaydan sonra soyadımızı değiştirmek istiyoruz” dedi. Bu arada, katil zanlısı Suphi Altındöken’in kuyumcu olan akrabası Serkan Altındöken’in de iş yerinin tabelasındaki soyadını sildiği görüldü.

MÜDÜRÜN DE SUÇU VAR

Amca Behzat Altındöken, “Konuşacak hiçbir şey yok, sözün bittiği yerdeyiz. Onlarla görüşmüyoruz zaten. Böylelerinin otobüs gibi toplu taşıma gibi araçlarda görev yapmalarını yasaklamaları lazım. Her şoförü bir muayeneden geçirmeleri gerekir. Zaten yüzünden belli, başında koskocaman yara izi var, beyni parçalanmış bir çocuk. Askerlik yapmamış, bunu nasıl koskoca otobüse veriyorlar. Yani bunların müdürlerinin de suçu var” dedi.

Mal sahibi aracı yakmak istedi Cinayet zanlısını aracında şoför olarak çalıştıran mal sahibinin aracını yakmak istediği ancak polisin izin vermediği öğrenildi. Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi (TOK) Başkanı Behzat Nafiz Kızılyaka, “Kamuoyu vicdanı rahatlasın, ailenin acısı acaba bir nebze diner mi diye ekmek teknesi olan aracını yakmak istedi ama emniyet güçleri müsaade etmedi. Araba devlet kontrolüne götürüldü” dedi. “Özgecan’ın ailesinin acısını şu anda biz fazlasıyla yaşıyoruz. Biz de onlarla beraber acı çekiyoruz” diye konuşan Kızılyaka, katil zanlısının, olayı servis dışı olduğu bir saatte gerçekleştirdiğini belirtti. Kızılyaka, kamera sistemi gibi bazı önemli tedbirler almayı planladıklarını da ifade etti.

Haberin Devamı