Gazete Vatan Logo

'Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim kendi ülkende çalış diyeceğiz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Dört yıldır Suriye’de iç savaş var. Bir milyon 700 bin Suriyeli Türkiye’de mülteci. Bunun 250 bini Şanlıurfa’da yaşıyor. 20 liraya iş buluyorlar, Şanlıurfalı aç. Bu faturayı kim ödüyor, Şanlıurfalı ödüyor. Hiçbir Şanlıurfalı Suriye’nin iş içine karışmaktan yana değil, kavgadan yana değil. ben Şanlıurfalılara söz veriyorum, CHP’lilerin iktidarında Ortadoğu’ya barışı getireceğiz, Türkiye Cumhuriyeti olarak, ben de Başbakan olarak. Asla ve asla savaştan kavgadan yana olmayacağım. İnsanları silahlandırmadan yana olmayacağım. Suriye’ye de Irak’a da her tarafa barışı getireceğim.

"BABA OCAĞINA GERİ DÖN DİYECEĞİZ"

Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki, bir milyon 700 bin kardeşim, git kardeşim, baba ocağına geri dön, sana her türlü yardımı yapacağız. Sana şu ana kadar 5,5 milyar dolar harcadık, helali hoş olsun. Ama CHP iktidarında "Suriye’ye huzur geldi, git kardeşim kendi ülkende çalış diyeceğiz Size iki fotoğraf göstereceğim. Bu çocuk hastalıkları hastanesinde çocukların yattığı iki oda. Odalar 6 metre kare. Odalarda 9 çocuk aileleri ile beraber tedavi görüyorlar. Bunlar ‘devrim yaptık'. İşte devrim.

"DİRENME HAKKI EVRENSEL HAKTIR"

Haberin Devamı

Kendine kaçak saray yapacağına Şanlıurfa’ya neden hastane yapmıyorsun? Şimdi Şanlıurfa’ya modern cezaevi yapıyorlar. Zaten o hastanelerin hapishaneden hiçbir farkı yok. Yazık günah. Bunlar bizim çocuklarımız. Biz iş ve aştan yanayız, onlar baskıdan yana. Haziran geliyor. Sandığa giderken düşüneceğiz. İç güvenlik paketine olamaz diyoruz. Molotof taşıyan birinin önüne ben düşecekmişim.Bu kadar yalan olamaz. Direnme hakkı evrensel haktır. Zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Direnme hakkı adam Taksim'de ayakta duran adam işte direnme hakkı odur. TOMA su sıkıyor açmış göğsünü işte direnme hakkı budur. Vatandaşın direnme hakkı vardır. Yeni yasalar getireceğiz vatandaşı dinleyeceğim diyor. Zaten dinliyorsun.

"BİZ ENGEL OLMADIK"

Sıkılmadan bu yasa Avrupa Birliğinde uygulanıyormuş. Başbakansın açıklama var. Anlamakta zorluk çekiyor. Bir toplumu meşru müdafaa çizgisine çekerseniz toplumunda meşru müdafaa hakkı doğar. Söylediklerinin tamamının cezası var. Yüzünü kapatıyorsa terörle mücadele yasasında zaten cezası var. Elinde mololofla çevreye zarar verecek. Bunun terörle mücadele yasasında cezası var. Biz engel mi olduk sana? Yakalarsın yargının önüne çıkartırsın.

Sen bunlarnı hesabını verebilir misin Davutoğlu, veremezsin. Şehrin ortasında ellerinde Kalaşnikoflar kimlik kontrolü yapıyorlar. Davutoğlu'nun bundan haberi var mı? 23 Nisan'da çocuk otursa o koltuğa daha dirayetli olurdu.

"BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ İSTİYORUZ"

Haberin Devamı

Bu yasayı getiriyorlar kamu düzenini korumak için. Bu yasalar zaten var. Senin bakanın bunları engelleyeceği yerde Rıza Sarraf'ın önüne yattı. Doğu ve Güneydoğu'da eline silah alan kimlik kontrolü yapıyor, tık yok. Biz ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz, üçüncü sınıf değil. Bunların tamamını bırakmışsın bir köşeye 'biz bu yasayı çıkaracağız' diyorlar.

Başbakanlık koltuğu o kadar boş ki söylenen ertesi gün yalanlanıyor. Bakanlarını topladı şeffaflık yasasını getireceğiz dedi. İçimden 'helal olsun' dedim. Bizde kesinlikle destekleyeceğiz dedik.

FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde zammı göreceğiz. 12 yılda tam 598 milyar TL faiz ödendi. kim ödedi?