Gazete Vatan Logo

Suikast yapacaktı denildi ama...

Ergenekon sanığı Temur beraat etti

Ergenekon davası başladıktan sonra, en fazla konuşulan konulardan biri de azınlıklara ve belli cemaatlere yönelik suikast iddialarıydı. Bu iddialar arasından en çok dikkat çekenlerden biri de Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik suikast planıydı. Bu operasyon için de polis memuru Kenan Temur’un ismi geçiyordu.

İbrahim Şahin’in listesi

Temur’un ismi, eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in oluşturduğu S1 Suikast Timleri listesinde yer alıyordu. Buna göre, Mutafyan’a yönelik planlanan suikastı gerçekleştirecek ekibin lideri olarak görevlendirilmişti. Suikast, LAW silahıyla gerçekleştirilecek, silahlar ve suikastta kullanılacak çalıntı araç da Temur aracılığıyla temin edilecekti.

Delil yok!

Görevde bulunduğu sürede İbrahim Şahin ve savcı Zekeriya Öz’ün eşinin korumalığını da yapan Temur, 5 Ağustos’ta açıklanan Ergenekon davası kararlarıyla beraat etti. İsnat edilen suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilememesinden dolayı beraatine karar verildi. 13 ay tutuklu kalan Temur, maddi ve manevi tazminat alacak. Ayrıca kendisine 2 bin 640 TL avukatlık ücreti verilecek.

Haberin Devamı