Gazete Vatan Logo

St. Petersburg’da vuslat

Gizem Akhan ile annesi Tülay Akhan 5 ay sonra buluştu

Rusya’da kefaletle salıverilen Greenpeace aktivisti Gizem Akhan ile annesi Tülay Akhan 5 ay sonra St. Petersburg’ta buluştu. VATAN’ın ulaştığı Gizem ve Tülay Akhan, “Çok mutluyuz” dedi.

Kuzey Buz Denizi’ndeki petrol aramalarını protesto ederken tutuklanan ve 64 gün Rusya’da cezaevinde tutuklu kalan Gizem Akhan, sonunda annesiyle buluştu. St. Petersburg’ta dün gerçekleşen buluşmaya Gizem’in annesi Tülay Akhan dışında teyzesi ve eniştesi de katıldı. Gizem ve annesi uzun uzun sarıldığı 5 ay sonra gerçekleşen kavuşma sırasında duygusal anlar yaşandı. VATAN’ın ulaştığı Gizem ve Tülay Akhan, “Birbirimizi çok özlemiştik. Kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Tek dileğimiz davanın bir an önce sona ermesi ve Türkiye’ye dönebilmek” diye konuştu. Gizem’in bir şirkette yönetici olan babası Mustafa Akhan iş seyahatinde olduğu, kız kardeşi İrem ise sınavlara hazırlandığı için Rusya’ya gidemedi. Tülay Akhan pazar gününe kadar St. Petersburg’ta kalarak kızıyla hasret giderecek.

Ev arkadaşı da gidiyor

Gizem Akhan’ın yakın arkadaşı Bilge Öztürk, “Gizem annesiyle buluşacağı için çok heyecanlıydı. Devamlı annesi geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Şu anda Hayat Destek Vakfı’nın çalışmaları için Şanlıurfa’dayım. Buradaki çalışmalarımı bitirir bitirmez ben de Gizem’i görmek için Rusya’ya gideceğim’ dedi.

Haberin Devamı