Gazete Vatan Logo

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) kurumlarına ait sorgulamalar artık internette mevcut!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri internetten kolayca yapılıyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri kısa bir zamanda yapılabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin detaylarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) kurumlarına ait sorgulamalar artık internette mevcut!

Bizler hayatımızda çalışırken herhangi bir kaza durumunda ya da herhangi bir hastalık durumunda ya da bir sakatlık durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu bizlerin imdadına yetişmekten ve devreye girmektedir. Bu sebeple günümüzde sosyal güvence gerçekten çok önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ve sosyal sigortalar kurumu sorgulama işlemleri internet erişiminin sağlandığı her yerde çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 3 kurumdan oluşmaktadır. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ kur bunların hepsi artık tek bir çatı altında toplanmıştır vatandaşların bu kurumlarda yapmak istedikleri işlemlerin hepsini artık Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında yapabilmeleri mümkündür. SSK ve Bağ kur sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A Hizmetler bölümü altında yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Diğerine bağlı olan vatandaşlar ise 4B Hizmetler bölümü altında yer alan 4B hizmet bilgileri seçmeleri gerekmektedir. Bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dokümanı ulaşmaları mümkündür.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal güvenlik kurumunun sunmuş olduğu hizmetlerden en önemlisi çalışan vatandaşların sosyal güvencesi sağlanmış olmasıdır. İnternet ortamı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesini sizlere devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ve sosyal sigortalar kurumu sorgulama işlemleri artık tek bir sistem üzerinden yapılabilmektedir. Aynı zamanda kaza masraflarını da karşılamaktadır. Artık günümüzde çalışmakta olan bir kişinin sigortası olması zorunludur. Devlet güvencesi altında ya da kamu kuruluşlarında çalışmakta olan vatandaşlar ise Emekli Sandığı kurulumuz sayesinde güvence altına alınmaktadırlar. Ayriyeten muayene olacağınız ilaç ya da sırada muayene olacağınız sırada ya da ilaç alacağınız durumdan Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara bu sayede kolaylık sağlamaktadır. Bu sayede sosyal güvencelerinin sağlamaktadırlar. Herhangi bir iş kazası durumunda ya da sakatlık durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Güvencesi olmuş olan vatandaşları Sosyal Güvenlik Kurumu sayesinde hastane de oluşmuş olan bütün masrafları karşılamaktadır. Bir daha bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara bir maaş bağlamaktadır. Sosyal güvenlik kurumunun önemli hizmetlerinden bir tanesi de budur. Bu bölümde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu bulduktan sonra bu kuruma ait olan alt bölümlerden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesini ulaşabilirsiniz. Bu kuruma bağlı olan vatandaşların primlerinin devlet Emekli Sandığı'ndan sağlamaktadır, yani bu vatandaşlar herhangi bir prim yatırmaya da sigorta işlemine gerek kalmadan sosyal güvenceleri devlet sayesinde otomatik olarak sağlanmaktadır. Sistem üzerinden ana sayfada yer alan sisteme giriş linkine tıklayınız, daha sonrasında ise sizlere çeşitli giriş yolları yelek gelecektir. E-devlet sisteme giriş yaparak bu bilgiyi çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Bu giriş yollarından e-devlet şifresi ile giriş yolunun seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra e-devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı giriniz sonrasında ise ana sayfada yer alan hizmetleri bölümüne tıklamalısınız. Öncelikle bu işlemi yapabilmeniz için e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı