Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı vatandaşlar prim gün sorgulamalarını internetten yapabiliyor!

SSK Bağ Kur sorgulama sayfası internet üzerinde yer almaktadır. İnternet üzerinden yapılacak olan bu SSK Bağ Kur sorgulama işlemi pratik şekillerde herkes tarafından yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan bu SSK Bağ Kur sorgulama işlemi pratik birkaç işlemler gerçekleştirilebilir.

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı vatandaşlar prim gün sorgulamalarını internetten yapabiliyor!

İş hayatına başlar başlamaz pek çok kişinin ilk olarak başlattığı işlemlerden biri olarak bizler sigortayı söyleyebiliriz. Sigorta işlemleri içerisinde yer alan bazı hizmetler vardır. Vatandaşların her biri çalıştıkları yaptıkları mesleklere göre bir sigorta kurumlarına ait olarak çalışırlar. Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren toplamda dört farklı sigorta kurumu vardır. SSK, Bağ Kur, GSS ve Emekli Sandığı altında toplanan bu isimlerin her birinin hizmet verdiği kesim farklıdır. Vatandaşların her biri de sahip olduğu bu imkânları kullanarak çeşitli alanlarda verilen çalışmaları kullanabilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta kurumlarının sağlamış olduğu bu hizmet doğrultusunda vatandaşlar düzenli olarak bazı prim ödemelerini gerekli olan kurumlara öderler. Sigorta kurumlarına ödenen bu ücretlerin karşılığında vatandaşlar sağlık alanında ve de emeklilik hakkında birçok hizmet alırlar. Vatandaşların yapmaları gereken tek şey de bu sigorta kurumlarının gerektirdiği şekilde olan hizmetleri yerine getirmektir. Sahip olduğumuz mesleklere göre bu sigorta kurumlarından yardım alabiliriz. Bunlardan ilk görev olan prim ödemeyi gerçekleştirmediğimiz takdirde bizlerin çeşitli alanlarda başına sorunlar gelebilir.

Haberin Devamı

Ülkemizde genel olarak SSK Bağ Kur sigortasına bağlı olan kişilerin hesaplarına bakıldığında büyük bir oranda karşılaşacak olduğumuz prim borçlarını görürüz. Prim borçlarında meydana gelen bu toplam tutarın en kısa zaman dilimi içerisinde ödenmesi önemlidir. Prim ödemelerini yapabilmeleri için ise düzenli olarak Sigorta Kurumlarına gitmeleri gerekir. Fakat aynı zamanda vatandaşların her birinin yapacak oldukları bazı işlemler vardır. Sürekli olarak bizler ödemelerimizi yaparken bazı ödemeleri geciktirebiliriz. Bu geciken ödemeleri kısa sürede yapabilmemiz için ise SSK Bağ Kur sorgulama işlemine başvurabiliriz. Devletin sağlamış olduğu bu işlem kolaylıklarından biri olan e-Devlet uygulamasını kullanarak bu sorgulama işlemini yapabilirler. Vatandaşların her biri online sorgulama işlemlerinden birinden yararlanabilirler. SSK Bağ Kur sorgulama işlemini yapmak bu nedenle önemlidir. Çünkü toplamda ne kadar prim borcumuzun olduğunu öğrenebilmek, ödeme seçeneklerini görebilmek, yapmamız gereken tüm borç taksitlendirmelerini sorgulama sayfası üzerinden yapabiliriz. SSK Bağ Kur sorgulamamızı işte bu sayede oldukça pratik bir şekilde yapabiliriz. Dilediğimiz zaman bu sorgulamayı yapabilme işlemi için e-Devlete girişimizi sağlamamız gerekir. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan hemen sonra kısa sürede bizler gerçekleştirmemiz gereken bu işlem sayfasına giriş yapabiliriz. SSK Bağ Kur sorgulama sayfası açıldığında ilk sigortaya giriş yaptığımız tarihi, gerçekleşmesi gereken ödeme talimatlarını sisteme yazdığımızda ilgili sayfa karşımıza açılacaktır. Tüm herkes oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde bu tür çalışmalardan yararlanabilirler. Günümüzde de bu tür hizmetleri vatandaşlar kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı