Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur gün sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

SSK Bağ-Kur işlemi SSK Bağ-Kur prim borcu olan kişilerin kullanımı için hizmete sunulan sistemlerden biridir. SSK Bağ-Kur işleminin online sistemler üzerinden gerçekleştirilmesi vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamıştır. Sizin de SSK Bağ-Kur prim borcunuz var ise online sistemler üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur gün sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

İnsanlar belirli bir yaşa geldiklerinde çalışma hayatına atılmak zorundadır. Çünkü çalışma hayatları boyunca kazandığımız maddiyatlar ile kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Devletimiz ise çalışma hayatına başlamış olan kişilere farklı kolaylıklar sağlamaktadır. Bu kolaylıkların en büyüğü ise sigorta kuruluşlarıdır. Çünkü çalışma hayatına atılan her kişinin bir sigorta kuruluşuna kaydının bulunması gerekmektedir. Bu sigorta kuruluşları sayesinde vatandaşlara sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma ve belirli bir yaşa gelindiğinde emeklilik hakkında faydalanmak olacaktır. En çok kullanılan sigorta kuruluşları SSK ve Bağ-Kur olarak bilinmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) kuruluşundan faydalanacak olan bir kimse sadece herhangi bir kişinin yanında veya kurumda işçi olarak çalışıyor olmak zorundadır. Bağ-Kur ise kendi işini yapan kişi yada kişiler tarafından kullanılan sigorta kurumudur. Ülkemizde çalışma hayatına atılmış olan her kişinin bunlar veya daha farklı sigorta kuruluşları tarafından güvencelerinin bulunması zorunlu hale getirilmiştir. Ancak bu sağlık hizmetlerinden ve emeklilik hakkından faydalanmak için aylık olarak ödenen belirli sigorta primleri vardır. BU ödenen primler neticesinde sağlık ve emeklilik hakkı bizlere tanınan ayrıcalıklardandır. Prim borcu olanlar yada yatırmış oldukları primleri kontrol etmek isteyen vatandaşlara online sistemler üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti sunulmuştur. Bu hizmet devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden vatandaşlarımıza sunulmaktadır. e Devlet sistemi sizin de bildiğiniz üzere vatandaşlarımıza daha kolay hizmet imkanı sunmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplamıştır. Bu da tek bir çatı altından yapmak istediğimiz işlemi daha hızlı ve daha kolay gerçekleştirmemize olanak sağlamaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesinde vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz halinde vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında size T.C kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara yazdıktan sonra giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizi tanımak ve daha sonra ki resmi işlemlerinizde daha hızlı ve daha kolay işlem yapmanız için sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca güvenliğiniz için PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de SSK Bağ-Kur sorgulama işlemidir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için e Devlet sistemine giriş yapmanız ve e Devlet ana sayfasının üst bölümünde bulunan arama sekmesine SSK Bağ-Kur sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı