Gazete Vatan Logo

SSK Prim Sorgulama İle SGK Gün Sayısı Ve Hizmet Dökümü Sorgulama

SSK prim sorgulama ile sigorta dökümünüzü kontrol edebilirsiniz. Sigortanız hakkında detaylara SSK sorgulama ile ulaşabilirsiniz. SSK prim sorgulama haberin devamında.

SGK üzerinden sigortası olan ya da SGK’nın diğer hizmetlerinden yararlanan kişiler, SSK prim sorgulama yaparak hizmetler hakkında detaylı bilgi alabilmektedir. Bu nedenle sunulan hizmetlerden yararlanarak tüm sigorta işlemlerinizi yapabilirsiniz. Online olarak sunulan hizmetlerden en çok kullanılan SSK sorgulama ve sigorta hizmet dökümüdür. Kişilerin sigortaları hakkında tüm detaylara ulaşabileceği4a hizmet dökümü alarak sizler de sigortanızın takibini yapabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ

SGK ile sorgulamalar E SGM hizmet ekranı üzerinden yapılmakta olsa da sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle E SGM hizmet ekranı bakıma alınmış durumdadır. Bu nedenle vatandaşların SSKprim sorgulama işlemlerini yapabilmesi amacıyla E Devlet kapısına giriş yapması gerekmektedir.

E Devlet Sigorta Hizmet Sorgulama İşlemleri

E Devlet kapısı üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için giriş işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemlerinin ardından hizmetler alanına giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçmeniz gerekir. Kurum altında yer alan hizmetleri seçerek SSK sorgulama yapabilirsiniz. 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 kategoriye ayrılan ve bu ayrımın yanında ortak hizmetlerin de belirtildiği menü üzerinden istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hizmetleri seçerken 4A, 4B ve 4C seçimlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Sigorta türünüze göre yapacağınız seçimler ile birlikte hizmetlerden doğru bir şekilde yararlanabilirsiniz. Ayrıca E Devlet kapısında yer alan hizmetler oldukça kapsamlı olduğundan sigorta hizmet dökümünden, SSK gün sorgulama ve GSS sorgulamaya kadar pek çok konuda bilgi alabilirsiniz.

SSK Sigorta Hizmet Dökümü Alma

SSK hizmet dökümünüzü almak için sigorta türünüze bağlı olarak menüde yer alan hizmet dökümünüze tıklamanız yeterli olacaktır. Seçiminiz ile birlikte sistem tarafından hizmet dökümünüz yayınlanacaktır. Böylece yayınlanan bilgiler üzerinden sigortanız hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. Sigorta hizmet dökümünüzde sigortanızın ilk açıldığı tarihten itibaren yapılan prim ödemeleri yer almaktadır. Ay ay ve yıl yıl olarak kategorilendirilen bilgiler sayesinde hangi ay içerisinde kaç günlük prim ödemesinin yapıldığını görebilirsiniz. Ayrıca sigortasının düzenli ödenip ödenmediğini merak eden kişiler için de SSK prim sorgulama almak oldukça önemlidir. Alacağınız döküm sonrasında hangi ay içerisinde prim ödemelerinin yapıldığını gördüğünüz için herhangi bir aksama olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Çalıştığınız ayın prim ödemesi bir sonraki ay içerisinde yapılmaktadır. Bu nedenle sigortanızı kontrol ederken, bu durumu da göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden alacağınızSSK sorgulama hizmetleri sadece hizmet dökümü ile sınırlı değildir. Çalışan ve emekli olan kişiler için farklı şekillerde geliştirilen ve farklı bilgiler sunan hizmetler sayesinde sadece hizmetleri seçmeniz ile birlikte bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Sizler için yararlı olacak hizmetler sayesinde kurumlar üzerinden işlem yapmanıza gerek kalmadan tüm işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı