Gazete Vatan Logo

SSK Hizmet Sorgulama İle SGK Gün Sayısı Sorgulama

SSK hizmet sorgulama ile SGK gün sayısı bilgisini görüntüleyebilirsiniz. SSK hizmet sorgulama ekranından SGK borç sorgulama ve SSK prim sorgulama hizmetlerini de kullanabilirsiniz.

SSK hizmet sorgulama işlemi ile sigortalılar sosyal güvenlik geçmişlerini görüntüleyebilirler. SSK sorgulama giriş sayfası sigortalının ilk işe giriş tarihinden o ana kadar olan sigorta dökümü olarak adlandırılabilir. Bu ekran içerisinde ödenen SSK gün sayısı, prim tutarları gibi bilgiler yer almaktadır. SSK hizmet sorgulama genellikle sigortalılar tarafından kaç günlük sigorta girişinin olduğunu kontrol için yapılan bir işlemdir. Emeklilik hesaplaması yapacak kişiler de öncelikle hizmet dökümü almalıdırlar.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK online gün sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemlerinin gerçekleştiği esgm bağlantısını bir süreliğine bakıma almış ve devre dışı bırakmıştır. Bu bağlantıdan sadece kimlik bilgileri ve TC kimlik numarası ile sorgulama yapılıyordu. Ancak sistemin devre dışı kalması ile SSK sorgulama hizmetleri e devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Burada SSK hizmet sorgulama yapmak için e devlet şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Onun dışındaki işlemler bir biriyle aynıdır.

Haberin Devamı

SSK Hizmet Dökümü Alma

SSK gün dökümü alma konusunda vatandaşların önceki yıllarda en çok tercih ettiği portal E SGM hizmet ekranı olsa da portal bakıma alındığı için uzun süre kullanım dışı bırakılmıştır. Bu nedenle vatandaşların alternatif olarak E Devlet kapısından yararlanması gerekmektedir. E Devlet’te yer alan kurumlar arasında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu, hizmetlerini devlet kapısı üzerinde de sunmaktadır. Böylece sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden hizmetlere erişim sağlayabilir ve SSK sorgulama yapabilirsiniz.

SSK gün dökümü alma için ilk olarak sigorta türünü göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Gün dökümünüze ulaşmanız için hizmet dökümünüzü almanız gerekmektedir. Bu nedenle de 4A, 4B ve ya 4C olarak seçiminizi yapmanız gerekmektedir. Hizmetlerin listelendiği menüde tüm hizmetler sigorta türüne göre sıralanmıştır. Bu nedenle de seçiminizi yapmanızın ardından ilgili sigorta türü üzerinden SSK hizmet dökümünüzü almanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü üzerinde toplam SSK gün sayısı yazan bölünden SSK gün dökümü ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Gün dökümü aynı zamanda SSK primi olarak da geçtiği için prim denildiğinde de SSK gün denilmek istendiğini bilmeniz gerekir.

Sigorta Giriş Tarihi Öğrenme

Aldığınız hizmet dökümü üzerinden ulaşabileceğiniz bilgiler sadece SSK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama ile sınırlı değildir. Sigorta hizmet dökümünde kişilerin sigortaya ilk giriş yaptığı tarihten itibaren bilgileri kayıt altına almaktadır. Bu nedenle sigorta giriş tarihinizi öğrenmek için de hizmet dökümünden yardım alabilir ve ilk tarihe bakarak kaç yılında giriş yaptığınızı görebilirsiniz. Böylece ne zaman emekli olurum gibi sorgulamalar yapmak için gerekli olan SSK işe giriş tarihi konusunda da bilgi sağlayabilirsiniz.

Sigorta konusunda sadece prim bilgisi için değil, menü üzerinden diğer hizmetleri seçerek de bilgi alabilirsiniz. Sorgulama konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığı için istediğiniz gibi hizmetlere tıklayarak yararlanmanız, bilgi almanız ve sorgulama yapmanız mümkündür. Tüm hizmetler için E Devlet üyeliğinizin olması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı