Gazete Vatan Logo

SSK Hizmet Dökümü Alarak SGK Gün Sorgulama Yapabilirsiniz

SSK hizmet dökümü alarak SGK gün sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. SGK gün sorgulama ile sigorta gün sayınızı öğrenebilirsiniz. SSK hizmet dökümü detayları için detaylar haberimizde..

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan güvence ile birlikte bir iş yerinde çalışan kişiler, sadece kurum üzerinden değil, internet zerinden de sigortaları ile ilgili bilgi alabilmektedir. Bu bakımdan vatandaşların bu tür bilgileri almak amacıyla online hizmetleri kullanması yeterli olacaktır. Budoğrultuda ilk olarak E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir. Bu portal üzerinden alacağınız bilgiler ile birlikte, SSK hizmet dökümü işlemlerinizi başarılı bir şekilde yapabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Sigortalı olarak çalışan kişilerin en önemli sorunlarından birisi, sigortalarının düzenli ödenip ödenmediğidir. Bu bakımdan kişilerin sigortalarını düzenli bir şekilde kontrol etmesi ve herhangi bir sorunun ya da aksaklığın olup olmaması öğrenmesi mümkündür. SSK hizmet dökümü ile SGK gün sorgulama bilgilerine ulaşmak isteyenler E-SGM portalını kullanmalıdırlar. Bu portal üzerinden yapacağınız giriş işlemleri ile birlikte, prim öğrenebileceğiniz bölüme geçiş sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-SGM giriş işlemlerinin ardından açılacak olan yeni sayfada bir menü görülecektir. Tüm sigorta işlemlerinizi bu menüden ilgili seçimleri yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Prim sorgulama yapmak isteyenlerin de bu bölümden ilk olarak hizmet seçeneğini seçmesigerekmektedir. Bu hizmet seçiminde vatandaşların seçimi için iki seçenek çıkacaktır.

Bunlar 4A hizmet bilgisi ve 4B hizmet bilgisidir. Bu hizmet bilgilerinden durumunuza göre seçim yapmanız yeterli olacaktır. Böylece E-SGM portalına giriş sırasında kimin kimlik bilgileri kullanılmış ise o kişinin prim durumunu sistem tarafından yayınlanacaktır. Bu doğrultuda vatandaşların ilgili adımları takip etmesi yeterlidir. Yayınlanacak olan prim dökümü sayesinde ne kadar priminizin olduğunu, ne kadar daha prim doldurmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

SSK hizmet dökümü alarak ulaşacağınız bu bilgiler sayesinde sizler de primleriniz ile ilgili tüm detaylara ulaşarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu SGK gün sorgulama hizmetlerinden istediğiniz zaman online olarak E-SGM ile ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı