Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulama yapın, SGK işe giriş tarihinizi öğrenin!

SSK gün sorgulama işlemi yaparak pek çok sigorta bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. Bunların içinde işe giriş tarihi öğrenmek de yer almaktadır. Bu sorgulamayı nasıl yapacağınız haberimizde.

SSK gün sorgulama yapın, SGK işe giriş tarihinizi öğrenin!

Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde bulunan kurumlar içerisinde hizmet alanı en yüksek olan kurumdur. Ülkemizde yaşan vatandaşlar eğer sosyal güvencelerini sağlamak istiyorlarsa Sosyal Güvenlik Kurumu ile sağlamalıdır. Yani neredeyse her vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu ile işi vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt kurumlarından olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı kurumlarına bağlı olan vatandaşların hepsi işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek halletmektedir. Bir şirkette çalışıyorsanız eğer SSK ya bağlı olursunuz. Çalıştığınız iş yeri vatandaşların sigortasını yatırarak sosyal güvencelerini sağlamaktadır. Esnaf veya tarım mesleğini yapan vatandaşlar Bağ-Kura bağlıdırlar. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar primlerini her ay kendileri yatırmalıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Primlerini her ay düzenli olarak yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağladıkları gibi emeklilik içinde gerekli olan prim ve sigortaları tamamlamış olurlar. SSK ya bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları şirket öderken, bağ-kura bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaktadır. Emekli sandığı kurumuna bağlı olanlar ise çalıştıkları kamu kurumu primlerini yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanırken ayrıca vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşları bağlı oldukları kurumdan emekli yapmaktadır.

Haberin Devamı

Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet teknolojini çok iyi kullanmaktadır. Her geçen yılda internet uygulamalarını geliştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet uygulaması da çok gelişmiş durumdadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden hizmet vermiş olduğu bir çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. SGK hizmet dökümü de bu internet hizmetleri arasında yer alan bir hizmettir. SGK hizmet dökümü belgesi sigorta ve emeklilik bilgilerinizin yer aldığı bir belgedir. Öğrenmek istediğiniz bazı bilgiler bu belgede yer alabilir. Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalmadan bu belgeye internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu belgede SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihi bilgileri yer almaktadır. Bu bilgiler günlük hayatımızda işe yaramasa da bazı hesaplama işlemlerinde işe yarayabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hesaplama uygulaması olduğundan bahsetmiştik. Bu hesaplama uygulamalarından bazılarını kullanabilmek için SGK hizmet dökümü belgesinde yer alan bilgiler gerekli olabilir. Mesela emeklilik yaşınızı öğrenmek için ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmanız gereklidir. Bu uygulamayı kullanabilmek için ise en basitinden SSK prim ödenen gün sayısı gereklidir. Bu bilgiyi bilmiyorsanız eğer hesaplama işlemini gerçekleştiremezsiniz. Bu yüzden SGK hizmet dökümü belgesinde yer alan bilgiler bazı hesaplama işlemlerinde gereklidir. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek elde edebilirsiniz. İnternet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sisteminden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden sadece E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için sisteme girmenize gerek yokken bazı işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sisteme giriş yapmanız gereklidir. SGK hizmet dökümü belgesi de sisteme giriş yapmanız gereken işlemlerden bir tanesidir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Bu linki tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giril yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolu ile sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. Eğer E-Devlet şifrenizi biliyorsanız giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber şifrenizi de girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız alma işlemi de çok basittir. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Karşınıza gelen hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçmeleri gereklidir.

Haberin Devamı