Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Prim Sorgulama

SSK gün sorgulama ile SGK prim denetimi yapılabilir. E devlet girişi ile online SSK gün sorgulama menüsünden sizde SGK prim sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama detaylarına bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Prim Sorgulama

SGK tarafından sunulan sigorta hizmetinde özellikle 4A’lı olarak çalışan kişilerin sigortasının düzenli ödenip ödenmediği her zaman için soru işaretidir. Kişilerin emekliliklerini etkileyecek olan ve eksik prim yatırılması ile birlikte eksik kalan günler için kişilerin çalışmasını gerektirecek olan sigorta ödemeleri, SSK gün sorgulama yapılarak görülebilmektedir. Bu bakımdan vatandaşların herhangi bir sorun yaşamadan direk sigorta bilgilerine ulaşması mümkündür.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK gün sorgulama işlemleri e devlet kapısı üzerinden sunulan bir hizmet türü olduğu için kişilerin e devlet girişi yapması SSK gün sorgulama yapması için yeterli olacaktır. Bu nedenle herhangi bir ek bilgi girişi ya da işlem yapmanıza gerek yoktur. Tüm e devlet hizmetlerinde olduğu gibi giriş yaptıktan sonra hizmetlere tıklamanız ile birlikte ilgili hizmet durumu ekrana gelecektir. Bu durum SSK gün sorgulama için de geçerlidir.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama için aldığınız hizmet dökümü sayesinde başta gün bilgisi olmak üzere sigortanız ile ilgili tüm detayları görmeniz mümkündür. Bu bakımdan SSK gün sorgulama için hizmet döküm almanız yeterli olacaktır. Hizmet dökümü için SGK hizmetleri arasında yer alan 4A hizmet dökümünü seçmeniz yeterlidir. BöyleceSSK gün sorgulama işlemini de direk yapmış olacaksınız.

SGK Prim Sorgulama

Gün sorgulamanın diğer türü de SGK prim sorgulama hizmetidir. SGK prim sorgulama yapılarak da gün bilgisine ulaşılması mümkündür. Kişilerin çalıştığı günler için prim ödemesi yapıldığı için gün ve prim bilgileri aynı şekildedir. Bu bakımdan gerek SGK prim sorgulama için gerekse de gün sorgulama için aynı hizmetlerden yararlanmanız gerekecektir.

SGK tarafından sunulan sigorta hizmetinde kişilerin tüm bilgileri hizmet dökümüne eklenmektedir. İlk işe giriş tarihinden itibaren kişilerin diğer işe giriş ve çıkışları, sigortaları için prim ödemeleri aylık ve yıllık olarak kategorilendirilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Bu sayede kişilerin sigorta hakkında bilgi alması çok daha kolaylaşmıştır. Güncel yıl için bilgi alabileceğiniz gibi önceki yıl kategorilerine girerek de o yıllarda neler yapıldığı ve ne kadarlık prim ödemelerinin gerçekleştiğini görebilirsiniz. Bu bakımdan SGK, vatandaşların bilgi alması ve kolay bir şekilde ihtiyaçlarını gidermesi için tüm işlemleri kolaylaştırmıştır. Özellikle hizmetlerin online olarak sunulması, internet üzerinden istenildiği zaman hizmetlere ulaşılmasını sağlamış ve böylece işlemleri daha da hızlandırmıştır. Tüm vatandaşlar için geçerli olan bu durum için tek gereksinim e devlet kapısı üyeliğidir. Üyelik ile giriş yaptıktan sonra tüm hizmetlerden yararlanılabilmektedir.

Haberin Devamı