Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle Ödenen Primlerinizi Hesaplayabilirsiniz

Sigorta primlerini öğrenmek isteyen vatandaşların yapması gereken SSK gün sorgulama işlemleri e devlet kapısı üzerinden hizmete sunulmaktadır.İşte SSK gün sorgulama için takip edilmesi gereken adımlar…

SSK Gün Sorgulama İle Ödenen Primlerinizi Hesaplayabilirsiniz

Sigorta konusunda internet üzerinden geliştirilen hizmetler vatandaşlara büyük kolaylık sağlamıştır.Önceki dönemlerde kurumlara başvuru yapılması gerekirken internet üzerinden sunulan hizmetler sayesinde bu konuda herhangi bir zorunluluk kalmamış, bilgilere ulaşmak isteyen tüm vatandaşlar SSK gün sorgulama hizmetleri üzerinden gerekli olan verileri öğrenebilmiştir.Bu açıdan sizlerde SSK gün sorgulama yaparak bilgi almak istediğinizde internet üzerinden sunulan hizmetleri tercih edebilirsiniz.E devlet kapısı üzerinden sunulan sigorta hizmetleri sayesinde tüm bilgilere erişim sağlanabileceği gibi işlemlerin ücretsiz olması bu konuda avantaj sağlamaktadır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK gün sorgulama olarak yapılacak olan tüm işlemler için ilk olarak e devlet kapısı giriş yapılması gerekir. E devlet kapısı üyelik gerektiren bir sistem olduğu için vatandaşların üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra giriş yapması mümkün olmaktadır.Üye olmak isteyenler için ise internet üzerinden üyelik oluşturulması mümkün değildir.Bu nedenle vatandaşların PTT’ye başvuru yaparak şifre alması gerekir.Alınacak şifre ise e devlet girişi için yeterli olmaktadır.

Haberin Devamı

E devlet konusunda giriş problemi yaşayan vatandaşlar belirtilen şekilde işlemlerini yürüterek kolay bir şekilde SSK sorgulama yapmaya başlayabilir. SSK gün sorgulama işlemlerinde vatandaşların hizmet dökümü alması gerekmektedir.Alınacak hizmet dökümü ile birlikte SSK prim sorgulama da yapılabilir.Hizmet dökümü sigorta üzerinden yapılan işlemlerin gösterildiği bir belgedir ve prim ödemeleri ile birlikte kazançlar gibi tüm konularda bilgi sağlanabilir.Bu amaçla SSK sorgulama kapsamında alınacak olan hizmet dökümü sayesinde vatandaşların sigortalarına dair tüm detaylara ulaşması ve bilgi alması kolaylaştırılmıştır.

SSK Prim Sorgulama İşlemleri

SSK prim sorgulama işlemleri için 4A hizmet dökümü alınması gerekir.Bu konuda diğer sigorta sahipleri 4B ve 4C hizmet dökümü adımlarını takip ederek hizmetdökümlerini alabilmektedir.Bu konuda işlem yapacak olan vatandaşların sigortalarının türlerini de bilmesi gerekmektedir.Bu sayede herhangi bir yanlış seçim yapmadan direk sigorta bilgilerine erişim sağlanması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E devlet kapısı ve sigorta sorgulamaları ile ilgili bu konuda sorun yaşayanlar için belirtilen bilgiler yararlı olacaktır. Bu doğrultuda tüm vatandaşlar kolay bir şekilde SSK gün sorgulama yapabilir. SSK sorgulama yapmakisteyenlerin herhangi bir şekilde ücret ödememesi gerektiği gibi, cep telefonları üzerinden de SSKgün sorgulama yapılabilir. Bu konuda gerekli uygulamaların cep telefonuna indirilmesi ve kurulması gerekir. Kurulum sonrasında ise sisteme giriş yapılması mümkün olacaktır. Ceptelefonları üzerinden de yapılacak olan işlemlerde, vatandaşlarınbilgisayar üzerinden yapıldığı gibi aynı şekilde işlemlerin yapılması yeterlidir.